OFFICIEEL: AA Gent laat Dylan Mbayo vertrekken naar andere eersteklasser

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties
OFFICIEEL: AA Gent laat Dylan Mbayo vertrekken naar andere eersteklasser
Foto: © photonews

Dylan Mbayo gaat het trainingsveld van AA Gent inruilen voor dat van een andere eersteklasser. De jonge aanvaller trekt naar KV Kortrijk. Daar rekenen ze erop dat zijn talent tot volle ontplooiing kan komen en hij een aanwinst kan zijn voor het offensieve compartiment.

De in Frankrijk geboren Mbayo verhuisde al snel met zijn ouders naar België. De laatste jaren van zijn jeugdopleiding als voetballer bracht hij door bij Sporting Lokeren. Daar schopte hij het ook tot de eerste ploeg en in 2019 haalde Gent hem daar weg.

Een kleine twee jaar later maakt de 19-jarige Mbayo dus de overstap van Gent naar Kortrijk. "Hij speelt verticaal, gaat voor de actie vooruit. Het is een aanvallend ingestelde speler", beschrijft Rik Foulon, de sportief manager van KVK, de nieuwkomer van de Kerels.

Contract voor vijf seizoenen

"We zijn heel tevreden dat hij kiest voor KV Kortrijk", vervolgt Foulon. "Hopelijk kan hij hier zijn carrière helemaal op de rails zetten." Het gaat om een definitieve transfer: Mbayo tekende in Kortrijk een contract voor maar liefst vijf seizoenen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties