Broers Hendriks tegenover elkaar in Gerhees - Kolonie

Niels Hendriks
| 0 reacties
Broers Hendriks tegenover elkaar in Gerhees - Kolonie
Foto: © SC

"Supporter van dezelfde ploeg"

Broers Hendriks tegenover elkaar in Gerhees - Kolonie.

Zondag speelt Gerhees tegen Kolo­nie. Geen topper, want Gerhees bengelt onder­aan de rangschikking en Kolonie staat eerste. Toch is deze wedstrijd interessant omwille van een broederstrijd. Jos Hendriks is immers al tien jaar secretaris van Kolonie, z'n broer Jan oefent sinds vorig jaar dezelfde functie uit bij Gerhees.

"Ik verlies nooit graag, maar zondag zeker niet," lacht Jos. "Vorig seizoen behaalde Ger­hees uitgerekend tegen ons zijn eerste over­winning. Dit seizoen kan dat gelukkig niet, want ze hebben al gewonnen."
Gezien de aankopen werd dit seizoen evenwel nóg meer verwacht van Gerhees."Onze resul­taten zijn niet goed, maar bij momenten brach­ten wij toch goed voetbal," weerlegt,Jan. "Zo speelden we Kerkhoven bijvoorbeeld van het veld, maar wè verloren wel met 2-3. Vorige week in Bree was het niet goed, m~ar toen wonnen we wel. Ik hoop dat wij die lijn1nu kun­nen doortrekken en dan wordt Kolonie het kind van de rekening. Jammer voor mijn broer."
Supporteren doen ze nog altijd voor dezelfde club: KVSK United. Hun roots liggen dan ook in Lommel. "Wij waren met vier broers en wij hebben allemaal bij Lommel SK gevoetbald. De juniorenploeg voetbalde toen in Kolonie en zo ben ik daar terecht gekomen," verdui­delijkt Jos.
"Mijn zoon Niels heeft ook vijf jaar bij Kolonie gevoetbald, vóór hij naar Gerhees verhuisde," vult Jan aan. "Hij zal er zondag niet bij zijn, om­dat hij geblesseerd is. Jammer. De voorbije ja­ren heb ik mijn zoon altijd gevolgd naar zijn nieuwe club. Bij Kolonie was ik afgevaardigde van een jeugdploeg. Bij Korspel en Beringen zat ik in het jeugdbestuur en nu ben ik voor het eerst secretaris."
Bij Gerhees waait dit seizoen een nieuwe wind door het bestuur. "De beheerraad telt acht mensen. Ook de jeugdwerking zit duidelijk in de lift. Vroeger draaide deze club op één per­soon. Toen wij overnamen, werden we meteen geconfronteerd met extra-sportieve proble­men. Het vergde heel wat tijd om alles uit te pluizen. Vorig jaar was dan ook erg zwaar voor de club. Toen moest ik mijn broer meermaals om raad vragen. Wij betaalden toen allemaal leergeld, want het was allemaal nieuw voor ons."

Eindronde
Kolonie kan de verwachtingen dit seizoen wel inlossen. "Wij mikken op de eindronde en dat lijkt te lukken. Vorig seizoen was scoren een probleem. Met Jurgen Palstermans werd een scorende spits aangeworven. Hij maakte al zes doelpuntcn in vijf wedstrijden, maar is nu out voor de rest van het seizoen. Da's een serieu­ze aderlating. Gerhees is voor ons een wed­strijd als een ander. Dan zicn wij elkaar nog eens. Door onze drukke voetbalkalender ge­beurt dat weinig," zegt Jos.
"Ons moeder is ook niet tevreden. Altijd maar voetbal en ze heeft gelijk," vult Jan aan. Of ze zondag iets extra beloven bij winst is nog niet uitgemaakt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Limburg (4A)

Nieuwste reacties