Anderlecht heeft 13-jarige sensatie rondlopen: meer volgers op Instagram dan zijn club

Anderlecht heeft 13-jarige sensatie rondlopen: meer volgers op Instagram dan zijn club
Foto: © photonews

U hebt er zelf waarschijnlijk ook al van gehoord: bij de jeugd van Anderlecht loopt een balvirtuoos rond zoals ze zelfs op Neerpede maar zelden gezien hebben. De 13-jarige Rayane Bounida zijn technische kwaliteiten springen overal in het oog.

Bounida heeft op zijn Instagram zelfs meer volgers dan de club Anderlecht: 217.000 versus 133.000. “We zijn in juni 2017 met een Instagrampagina begonnen”, zegt zijn oudere broer Marwane in het Nieuwsblad.

“De video's van zijn acties die we al jaren maken, werden gretig opgepikt door populaire freestyle-voetballers. Je weet wel: van die gasten die ongelofelijke trucjes kunnen met een bal. Zo steeg zijn aantal volgers razendsnel. Eerst in België en in Nederland, maar nu eigenlijk al wereldwijd.”

Geen circusvoetballer

Het gaat zelfs zo ver dat Anderlecht vanuit heel de wereld uitnodigingen krijgt om deel te nemen aan toernoeien met zijn U13 gewoon om Rayane te kunnen zien. “In het buitenland moet Rayane geregeld poseren voor foto's. Andere kinderen kijken naar hem op en dat motiveert om steeds beter te doen. En voor Anderlecht is het natuurlijk goeie reclame.”

Maar zijn broer wil toch benadrukken dat hij geen circusvoetballer is. “Hij is een teamspeler. Hij denkt collectief en elke ploegmaat heeft een aandeel in het succes. Het is één vriendengroep en zijn trucjes komen soms gewoon goed van pas.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties