Bart Verhaeghe schept meer duidelijkheid over de contractsituatie van succescoach Leko

Redactie
| 13 reacties
Bart Verhaeghe schept meer duidelijkheid over de contractsituatie van succescoach Leko

Is Ivan Leko nog trainer van Club Brugge volgend seizoen? Het is een vraag die vooral de buitenwereld bezighoudt, want Bart Verhaeghe zegt dat ze intern heel sereen met de situatie omgaan. "Na het seizoen gaan we samenzitten."

“Voor ons is het geen vaudeville", zegt Verhaeghe bij Play Sports in het programma 'De Kantine'. "Er zijn altijd heel duidelijke afspraken geweest. Ivan had een tweejarig contract bij ons. We hebben hem als jonge trainer doelbewust gekozen en hem een kans gegeven en die heeft hij ook met beide handen gegrepen."

Dat hij zijn voorgestelde contractverbetering weigerde, heeft volgens Verhaeghe geen kwaad bloed gezet. “Een verdubbeling van zijn salaris? Ik ga niet concreet spreken over cijfers, maar in ieder geval een substantiële verbetering zoals dat correct hoort en moet. Ivan heeft dat afgewezen, maar daar heb ik ook geen probleem mee. Hij had daar zijn redenen voor. Hij zei dat hij liever wilde wachten en dat hij op het einde van het seizoen ging oordelen. We zouden samen in overleg bekijken wat we gingen doen."

Buitenland? Moe?

Leko zijn gevoel speelt immers ook mee. "We hebben gezegd dat we na het seizoen gaan samenzitten. Dan moeten we zien hoe beide partijen erover denken. Het kan zijn dat Ivan zegt dat hij een mogelijkheid heeft in het buitenland en dat hij zijn carrière verder ziet evolueren, dan willen we hem ook niet in de weg staan. Het kan zijn dat hij moe is, dat hebben we met Michel Preud’homme ook meegemaakt. Dan heeft het geen zin om door te drukken en te zeggen dat hij moet blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties