Club Brugge past best op voor 'man on a mission' bij Genk: "Ik wil de Champions League spelen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 4 reacties

Junya Ito wil straks Champions League spelen, daarom kwam hij naar Genk

Club Brugge past best op voor 'man on a mission' bij Genk: "Ik wil de Champions League spelen"
Foto: © photonews

Junya Ito is het geheime wapen van Philippe Clement gebleken. De Japanse winger is razendsnel, heeft een erg goeie techniek, is doelgericht én heeft zich goed geïntegreerd. En het is een man met een missie...

Ito heeft nog steeds een tolk nodig, maar op het veld maakt hij zich verstaanbaar genoeg met zijn prestaties. “Het voetbal in België is fysieker dan in Japan. Daar draait het meer om techniek. In het begin was het voor mij even doorbijten, maar dat is ook een uitdaging. Ik krijg meer trappen dan in de J-League., maar echte blessures hield ik er nog niet aan over", vertelde hij HLN.

"De trainer wil dat ik de één-tegen-één situaties opzoek en mijn snelheid uitspeel. Hij hamert er ook op dat ik nog op kracht moet trainen."

Dat alles met één doel voor ogen. “Het is mijn droom om de Champions League of de Europa League te spelen. Van alle aanbiedingen die ik kreeg, leek Genk me daarom de beste optie. We hebben zeker nog een kans op de titel. De wedstrijd van zondag tegen Club Brugge wordt de belangrijkste omdat zij nog geen punten lieten liggen in play-off 1."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties