Verschueren hard voor zijn spelerskern, maar ook... "Binnen een of twee jaar spreken we hier niet meer over"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 21 reacties

Michael Verschueren is overtuigd dat ze de situatie recht kunnen trekken naar de toekomst toe

Verschueren hard voor zijn spelerskern, maar ook... "Binnen een of twee jaar spreken we hier niet meer over"
Foto: © photonews

Michael Verschueren, sportief manager van Anderlecht, is zaterdag de schade gaan opmeten bij zijn spelersgroep. Maar die spelersgroep wordt nu ook op zijn plichten gewezen. En met harde hand, want Verschueren is het beu: "Als ik soms zo mijn werk zou doen, zou ik het niet lang houden."

Verschueren gaat de groep niet meer pamperen en dat maakte hij ook duidelijk. "Dit is een statement dat ik wil maken: op een zeker moment moet de verantwoordelijkheid van de ploeg opgenomen worden. Ik spreek mij niet uit het over resultaat, maar wel over elf spelers die op een voetbalveld staan. p een zeker moment moet je er staan en moet je begrijpen dat je voor Anderlecht voetbalt", zei hij bij VTM.

Gesprekken met fans

Verschueren meent nog steeds dat er leiderschap in de ploeg zit, maar dat het te weinig getoond wordt. "Nu moet dat wel gebeuren. Dat verwachten de fans ook. De jongens die er staan moeten honderd procent van zichzelf geven. Als ik dat zie, kan ik leven met een nederlaag. Als ik dat niet zie heb ik het er lastig mee en zal ik conclusies trekken. Ik kan niet iemand verdedigen die zijn best niet doet."

Verschueren keurt de actie van de fans niet goed, maar begrijpt de frustraties. “De teleurstelling van de fans begrijp ik als we praten over het voetbal. Sinds de periode Weiler is er geen hoogstaand voetbal meer geweest in het Astridpark. De gesprekken met de supporters staan gepland. Ik zie de supporters deze week."

Recht trekken

De aanstelling van Verschueren werd eerst nog op applaus onthaald, maar hij krijgt nu ook felle kritiek. “Ik moest eigenlijk lachen dat er politie in mijn buurt was. Ik vond dat niet nodig. Ik kan tegen kritiek, als het niet tegen de persoon gespeeld wordt. Ik heb de voorbije weken wel eens gedacht: ‘Waar ben ik aan begonnen?’ Het is niet gemakkelijk. Maar ik ken het huis en ik denk dat we dit wel recht krijgen.”

“We zijn een instituut met verankering, een netwerk en een enorme goede jeugdschool. Wij geraken hier uit, laat dat duidelijk zijn. Binnen één of twee jaar spreken we hier niet meer over.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties