Clement deed ooit bijna zelf een Pozuelo'ke: "Ik ben me toen kwaad gaan maken bij het bestuur van Genk"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Philippe Clement kon zelf ooit ook weg op een cruciaal moment bij Genk

Clement deed ooit bijna zelf een Pozuelo'ke: "Ik ben me toen kwaad gaan maken bij het bestuur van Genk"
Foto: © photonews

De eerste leermeester die Philippe Clement ooit had, was Aimé Anthuenis. De toen heel jonge Clement kreeg van Anthuenis zijn kansen bij Genk, maar deed bijna zelf een Pozuelo'ke.

Clement weet hoe de voetbalwereld in elkaar zit. Daarom bleef hij ook kalm tijdens de hele Pozuelo-soap. Hij maakte het ooit bijna zelf mee. "In mijn derde seizoen bij Genk was er tijdens de winter interesse voor mij uit Duitsland en Engeland. Ik kon sowieso op het einde van dat seizoen weg voor een vast bedrag in mijn contract, maar er waren er ploegen die tijdens de winter het dubbele wilden betalen", vertelt hij in De Zondag.

"Op een bepaald moment kreeg ik telefoon van een bestuurslid van Genk. Er was een akkoord met een Engelse ploeg. Ik zat net te studeren voor mijn examens. De volgende dag zei ik aan mijn ploegmakkers dat ik ging vertrekken. Jij kwam het nieuws tijdens de training te weten", knipoogde hij naar Anthuenis.

Een razende Anthuenis trok naar de bestuurskamer. "Ik ben me kwaad gaan maken bij het bestuur. Je was een van mijn dragende spelers. We stonden tweede of derde en maakten kans op titel en beker. Ik vond dat niet kunnen. ‘Als je hem verkoopt, kom ik niet meer’, riep ik. Ze zijn bijgedraaid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties