Janice Cayman gaat weldra het selecte clubje van Vertonghen, Hazard, Zeler en Witsel vervoegen

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Janice Cayman gaat weldra het selecte clubje van Vertonghen, Hazard, Zeler en Witsel vervoegen
Foto: © photonews

Iets meer dan twee jaar geleden was er nog geen enkele Belg, niet bij de mannen noch bij de vrouwen, die de mythische kaap van 100 interlands had bereikt. Binnen iets meer dan een week zijn er al vijf jubilarissen.

Aline Zeler was de eerste en tot dusver enige Red Flame die haar honderdste wedstrijd in het shirt van de Belgische nationale ploeg speelde. In haar kielzog volgden drie Rode Duivels. Eerst evenaarde Jan Vertonghen recordinternational Jan Ceulemans en in oktober 2017 overschreed hij de mythische kaap van 100 caps.

Met zijn 118 interlands is de verdediger van Tottenham nu ruimschoots leider, al volgen twee Duivels hem vanop een afstandje. Zowel Eden Hazard als Axel Witsel droeg 104 keer het shirt van de Belgische nationale ploeg.

Alderweireld is de volgende

Binnen een week mag het selecte clubje een vijfde lid verwelkomen. De Red Flames ontvangen dan Litouwen in het stadion van OH Leuven en daar zal Janice Cayman op gepaste wijze gevierd worden. Ook bondscoach Ives Serneels zal in de feestvreugde delen, want hij zal voor de honderdste keer in de dug-out staan voor de Red Flames.

Bij de heren staat Toby Alderweireld al op gelijke hoogte met Jan Ceulemans (96 caps) en dus wordt hij de volgende die de kaap zal ronden. Twee jaar geleden was honderd caps nog een zeldzaam gegeven… nu beslist niet meer!

"Natuurlijk maakt me dat trots", aldus Cayman over haar nakende 100e cap volgende week. "Maar er gaan de komende jaren nog veel meisjes volgen natuurlijk."

"Het is altijd leuk om voor de Flames te spelen. Elke keer als ik het nationale truitje aantrek, bezorgt me dat een gevoel van fierheid dat ik mijn land mag vertegenwoordigen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties