Interview Club-icoon Tony Obi schat de kansen in van KV Oostende voor PO-1: "Het zal met bloed, zweet en tranen zijn"
Alyssa Saliou
| 0 reacties

Tony Obi laat zich uit over de kansen van KV Oostende op Play-Off 1

Club-icoon Tony Obi schat de kansen in van KV Oostende voor PO-1: "Het zal met bloed, zweet en tranen zijn"

KV Oostende zit volop in de strijd voor play-off 1. Na het verlies tegen Waasland-Beveren en de overtuigende winst van rechtstreeks concurrent RSC Anderlecht lijken de kansen voor KV Oostende serieus geslonken te zijn. Club-icoon Tony Obi evalueert de situatie.

"Dat verlies tegen Waasland-Beveren was mentaal echt een opdoffer. KV Oostende heeft nochtans de reputatie van een sterke thuisploeg te zijn. Ik had echt gehoopt op een deftig resultaat, maar ze hebben het volledig uit handen gegeven. Echt zonde (zucht). Is dat omdat die jonge spelers die druk niet aankunnen? Dat kan zijn. Maar als je tegen ploegen speelt die tegen de degradatie vechten, dan is echt alles mogelijk. De coach had ook enkele wijzigingen doorgevoerd. En normaal gezien speel je elke wedstrijd met je vaste ploeg... Enkele spelers waren ook twijfelachtig. Zo kwam Theate terug van de nationale beloften met een kwetsuur, Sakala had niet de volledige week kunnen trainen,... Ik heb de indruk dat sommige spelers misschien aan 50% of 60% gespeeld hebben. En dat speelt een rol. Zeker mentaal.", aldus Obi.

Beslissende wedstrijd tegen Beerschot

Ik had gerekend op 4 van de 9 punten om zeker te zijn van play-off 1. Wij zijn er nu 3 kwijt. De beslissende wedstrijd zal dus nu komende zondag zijn op Beerschot. Die wedstrijd moeten we absoluut winnen, kost wat kost. 

"Ik heb de indruk dat verschillende spelers van ons toch niet 100% fit zijn. Hendry heeft een kniestoot gekregen en was twijfelachtig. Ook Theate is een twijfelgeval. Volgens mij had die daardoor tegen Waasland-Beveren ook net een mindere dag. En die mentale opdoffer tegen Beveren zal ook moeten verteerd worden. Dus het zal moeilijk worden. Ik hoop dat we op de voltallige ploeg zullen kunnen rekenen. Beerschot zit momenteel ook niet in zijn beste vorm, maar we mogen ons niet laten verrassen.", meent Tony.

Cercle Brugge zal een moeilijkere tegenstander zijn

Volgens Tony Obi zal niet Beerschot maar Cercle Brugge de week erna de moeilijkste tegenstander blijken. "Die wedstrijd tegen Cercle Brugge zal aartsmoeilijk worden. Die zie ik echt niet zitten. Zij vechten tegen de degradatie. Dat zal een zeer intense partij worden. Die zullen alles geven. Dat wordt echt de moeilijke wedstrijd.

RSC Anderlecht

Ook over de klinkende zegen van RSC Anderlecht op Antwerp (1-4) laat het clubicoon zich uit:
De manier waarop Antwerp speelde verbaasde me heel erg. Dat was natuurlijk een ramp hé. Je speelt tegen een betere ploeg. Iedereen die dìt Anderlecht bekijkt zou moeten weten dat je ze echt moet vastzetten en echt druk op hun hals zetten. Maar als je dan zo laag gaat spelen dan kom je in de problemen. En wat heeft Antwerp gedaan? Ze hebben gewoon tien spelers voor hun doel gezet...

Anderlecht moet natuurlijk ook nog op bezoek naar leider Club Brugge. Maar volgens Tony Obi zou Paars-Wit wel nog eens kunnen verrassen.
"Het RSC Anderlecht van nu kun je niet meer vergelijken met het Anderlecht van enkele maanden geleden. Als KV Oostende die play-off 1 wil halen zullen ze alles op alles moeten zetten. Het zal niet simpel worden en ons bloed zweet en tranen kosten, maar we verdienen het. Iedereen zei aan het begin van het seizoen dat we tegen de degradatie gingen vechten en kijk nu. We hebben een mooi parcours afgelegd en het zou mooi zijn om dat beloond te zien worden.", sluit KVO-icoon Tony Obi af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties