AZ verliest weer

AZ verliest weer
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Twente-AZ 3-0

De zege was fraai en ook verdiend, maar toch schiet FC Twente er niks mee op, omdat concurrent sc Heerenveen ook won en het laatste Europese ticket veiligstelde. Het publiek in Enschede zag een wedstrijd met talloze doelkansen. En waar bij AZ lange tijd alles meezat, lukte nu bitter weinig. Zo werd twee keer de Twente-lat geraakt.
 
Na een vrij rustige eerste helft, kwamen de Tukkers verschroeiend uit de kleedkamers. Een schot van Jason Culina zette de thuisploeg tien minuten na rust op voorsprong. Tien minuten later was het clubtopscorer Blaise N´Kufo die de score verdubbelde en het duel besliste. In blessuretijd werd het nog 3-0 door de Zweedse verdediger Majstorovic

Doelpunten: Jason Culina (55.); Blaise N'Kufo (66.); Daniel Majstorovic (89.)


FC Utrecht-Willem II 0-3

Willem II lijkt klaar voor de Amstel Cup-finale tegen PSV. Sinds de Tilburgers zeker zijn van Europees voetbal, brengen ze vrij aardig voetbal op de mat. 

Zo boekten ze vandaag een eenvoudige zege in de Galgenwaard. Bij rust stond het wel nog 0-0, maar in de tweede helft liepen de bezoekers uit naar een ruime overwinning. Door de zesde thuisnederlaag van het seizoen passeerde Willem II FC Utrecht op de ranglijst. 

Doelpunten: Tom Caluwé (53.); Martijn Reuser (73.); Martijn Reuser (83.)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties