Urs Meier stopt ermee

Urs Meier stopt ermee
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Urs Meier stopt per direct als scheidsrechter. Het is niet van niet meer willen, maar van niet meer mogen. De Zwitser bereikte immers de leeftijdgrens van 45 jaar. Zijn laatste wedstrijd was de Zwitserse SuperCup tussen FC Basel en FC Thun (3-3).

Velen zullen Meier herinneren aan de heisa die hij bezorgde in kwartfinale van Euro 2004 tussen Engeland en Portugal. Enkele minuten voor tijd keurde hij een geldig doelpunt van Sol Campbell af, waardoor de Portugezen na het nemen van strafschoppen de halve finale bereikten. De Zwitser kreeg maar liefst 16.000 haatmails en moest zelfs even onderduiken.

Meier begon zijn carrière op 18-jarige leeftijd met een juniorenwedstrijd tussen Schinznach-Bad en Arrau. In 1989 floot hij dan zijn eerste officiële wedstrijd in de Zwitserse eerste klasse tussen de Youngs Boys en Sankt Gallen. Hij bereikte zijn doel met het fluiten van wedstrijd Verenigde Staten - Iran op de Wereldbeker van 1998. Zijn moeilijkste wedstrijd vond hij de kwalificatiewedstrijd voor het WK 2002 tussen Argentinië en Brazilië (2-1) in 2001.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties