Krijgen we snel nieuws? CEO Peter Bossaert spreekt zich uit over Operatie Propere Handen én de timing

Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 20 reacties
Krijgen we snel nieuws? CEO Peter Bossaert spreekt zich uit over Operatie Propere Handen én de timing
Foto: © photonews

In de 'Operatie Propere Handen' is het wachten op actie van de KBVB. Hoever staat de hele zaak? CEO Peter Bossaert heeft zich uitgelaten over de zaak.

Om eventuele straffen al te laten gelden voor volgend seizoen moet er een definitief besluit zijn voor 30 juni, inclusief alle beroepsprocedures.

Elke dag dat een besluit vanuit de KBVB uitblijft, duurt het dus langer om eventuele beroepsprocedures op tijd te laten klaar zijn. "We doen er alles aan om het te verwezenlijken op tijd", aldus CEO Peter Bossaert in De Standaard.

Snel conclusies?

"We zijn in november met het onderzoek gestart en hebben al 130 mensen ondervraagd naar aanleiding van Eupen - Moeskroen en KV Mechelen - Waasland-Beveren. We denken dat er op relatief korte termijn conclusies zullen kunnen worden getrokken, daarna is het aan ons Bondsparket om te beslissen of er vervolgd zal worden of niet."

"Ik denk dat het reglement duidelijk is. Wij gaan na of er voetbalwetten zijn overtreden. Ons onderzoek staat los van het strafonderzoek. Bang voor procedurefouten? Wie bang is, komt niet ver in het leven. We zijn voorbereid en gaan voor een eerlijk proces zorgen in een serene omgeving. De schuldigen zullen worden gestraft, als ze schuldig zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties