Rutten en Vitesse starten spectaculair, Twente speelt met vuur

Tomas Taecke
| 3 reacties
Rutten en Vitesse starten spectaculair, Twente speelt met vuur
Foto: © SC

Terwijl AA Gent het Luxemburgse Differdange partij gaf, kwamen ook onze noorderburen in Europees verband in actie. Fred Rutten opende met Vitesse met een 4-4-gelijkspel in Plovdiv terwijl Twente thuis tegen het bescheiden Inter Turku niet verder kwam dan 1-1.

Twente laat kans liggen

FC Twente stond lange tijd op achterstand tegen het bescheiden Finse Inter Turku. Een doelpunt van de Nederlander Bouwman had de bezoekers op voorsprong gebracht. Nieuwkomer Dusan Tadic zorgde alsnog voor de puntendeling, een resultaat waar de Tukkers die de partij domineerden niet tevreden over kunnen zijn (1-1).

Vitesse geeft voorsprong vier keer uit handen

Ondertussen nam Vitesse Arnhem het in de voorronde van de Europa League op tegen Lokomotiv Plovdiv. De Bulgaarse tegenstander zette tot vier maal toe een achterstand recht. Vitesse kwam in het slotkwartier via Van Ginkel een vierde keer op voorsprong, maar gaf die in de absolute slotfase toch opnieuw uit handen (4-4). Een spectaculaire start voor de nieuwe coach Fred Rutten, die zich straks met Vitesse toch moet kunnen kwalificeren voor de volgende ronde.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties