Vermaelen charmeert Italië: "Het moeilijkste seizoen ooit"

Vermaelen charmeert Italië: "Het moeilijkste seizoen ooit"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thomas Vermaelen werd zaterdag aan de verzamelde Italiaanse pers voorgesteld. De verdediger kreeg een spervuur aan vragen te verwerken, maar zag er vooral gelukkig uit. Wat het uitzicht op een basisplaats niet allemaal met een mens doet...

Vermaelen beseft dat het er op zijn leeftijd op aankomt om elke week in de basis te staan als hij fit wil zijn en blijven. "Ik wil zoveel mogelijk matchen spelen", knikte hij dan ook. "Dat is de enige manier waarop ik weer in vorm kan komen en ritme kan opdoen."

Dat was vooral het probleem bij Barcelona, waar hij van de ene in de andere blessure sukkelde. "Ik voel dat hier een goeie sfeer hangt in de club en ik ken al wat mensen. Dat maakt het allemaal makkelijker", strooide hij met lof voor zijn nieuwe ploeg "En dit elftal heeft indrukwekkende kwaliteiten."

Het wordt voor Vermaelen de vierde Europese competitie waarin hij actief zal zijn.

Voor Vermaelen wordt het, na de Nederlandse, de Engelse en de Spaanse competitie, het vierde land waarin hij actief zal zijn. "Het is al een hele goede competitie. Dat zie je ook aan de bedragen die de clubs hier tegenwoordig betalen. Misschien wordt dit seizoen het moeilijkste seizoen ooit in de Serie A."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties