Rekdal haalt uit naar Noorse Voetbalbond

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Rekdal haalt uit naar Noorse Voetbalbond
Foto: © SC

Kjetil Rekdal, trainer van VÃ¥lerenga IF, is niet te spreken over het speelplan voor het volgende seizoen van de Tippeligaen, de Noorse eerste klasse. Volgens de ex-Lierenaar bevoordeelt de Noorse Voetbalbond hierbij kampioen Rosenborg. Wat Rekdal nog het meest ergert, is het feit dat dit elk jaar opnieuw gebeurt: "Dit duidt voor mij op een gebrek aan competentie bij de Bond".

Rosenborg mag zijn wedstrijden op de eerste en laatste speeldag van volgend seizoen in eigen stadion afwerken. Evenals de wedstrijd op de zevende speeldag, die gespeeld wordt op 16 mei, de dag voor de nationale feestdag in Noorwegen. "Dit zijn belangrijke wedstrijden, zowel op sportief als economisch vlak", aldus Rekdal: "Het zijn de speeldagen die traditioneel het meeste volk trekken. En het is schandalig dat de Bond jaar na jaar één enkele ploeg steevast het thuisvoordeel geeft op deze speeldagen."

Hiermee doelt de trainer van de Noorse vice-kampioen op Rosenborg: "Ik kan aanvaarden dat Rosenborg elk jaar het thuisvoordeel krijgt op 16 mei, omdat dat traditie is en omdat die ploeg nu eenmaal veel toeschouwers lokt. Dit is dan ook geen verwijt naar Rosenborg, maar naar de Noorse Bond, die er nooit in slaagt om een neutraal speelplan op te stellen."

Rekdal lanceert tegelijk een oproep aan de andere eersteklassers om deze vorm van discriminatie tegen te gaan. Over de mogelijke beweegredenen van de Bond is de Noor suggestief:  "We hebben er het raden naar waarop de Bond zich baseert wanneer ze het speelplan samenstelt. Maar toeval kan dit niet zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties