CSKA Sofia vervangt Penev door diens neef

Mathias Dumarey
| 1 reacties
CSKA Sofia vervangt Penev door diens neef

Dimitar Penev is niet langer de coach van de Bulgaarse topformatie CSKA Sofia. Hij moet plaats ruimen nadat zijn team eruit ging in de kwartfinale van de Bulgaarse beker tegen het bescheiden Pirin Blagoevgrad.

CSKA Sofia blijft evenwel in de familie-Penev vissen op zoek naar nieuwe werkgevers. Dimitar Penev wordt namelijk opgevolgd door zijn neef Luboslav Penev.

Dimitar Penev, inmiddels 63 jaar oud, verwierf wereldbekendheid toen hij als bondscoach van Bulgarije het land naar een verrassende vierde plaats loodste op het WK 1994 in de Verenigde Staten. In de troosting bleek Zweden te sterk nadat de Italianen hen uitschakelden in de halve finale.

Penev was pas sinds vorige zomer trainer van CSKA Sofia. De club staat momenteel op een tweede plaats in de vaderlandse competitie en de achterstand op leider en stadsgenoot Levski Sofia bedraagt maar één punt. Luboslav Penev, de nieuwe coach, begint nu pas aan zijn eerste trainersopdracht. Als aanvaller kende hij grote successen in de Spaanse competitie bij FC Valencia en Atlético Madrid.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties