De grootste talenten uit de Serie A

Timothy Collard
Timothy Collard
| 14 reacties
De grootste talenten uit de Serie A
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend trekt de Serie A zich als laatste topcompetitie op gang. Italië staat er om bekend ervaring boven talent te verkiezen, maar de afgelopen jaren werd die tendens toch al wat doorbroken. Ook dit seizoen staan er enkele jonkies op de rand van hun grote doorbraak.

Door Timothy Collard

Welke jongens moeten we het komend seizoen in de gaten houden in de Italiaanse competitie? Voetbalkrant.com stelde net als de voorbije weken voor de andere competities, ook een jongerenelftal op met talenten uit de Serie A.

We kozen voor jonkies die ofwel nog niet speelden bij hun club, nog niet op het hoogste niveau wisten door te breken, of voor spelers die vorig seizoen al de neus aan het venster staken en dit seizoen nog moeten bevestigen.

De uiteindelijke selectie

Doelman

Francesco Bardi (Livorno): Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer deze jongen zijn kans zal krijgen bij Internazionale. De Milanese club ziet in hem de toekomstige numero uno, maar liet hem de voorbije jaren vooral ervaring opdoen in de Serie B. Dit seizoen brengt hij op huurbasis door bij zijn jeugdliefde Livorno, waar Inter hem in 2011 wegplukte. Bardi is ook eerste doelman bij de beloften van Italië.

Luis Pedro Cavanda (Lazio): De Belg met Angolese roots staat al een aantal seizoenen voor zijn grote doorbraak, maar iedere keer opnieuw kwam er iets tussen. Vorig seizoen leek hij op weg naar een basisplaats, maar omdat hij weigerde bij te tekenen stuurde Lazio hem naar de B-kern. In het tussenseizoen werden alle plooien gladgestreken en nu krijgt Cavanda een nieuwe kans. In de Supercup tegen Juventus (4-0 verlies) stond onze landgenoot alvast in de basis.

Centrale verdedigers

Matteo Bianchetti (Verona): Deze jongen speelde tussen 2011 en 2013 voor Inter, maar verkaste in het tussenseizoen definitief naar Hellas Verona. Bij de promovendus staat hij dit seizoen voor zijn debuut op het hoogste niveau. Net als Bardi is ook Bianchetti belofteninternational bij Italië.

Alessio Romagnoli (AS Roma): Deze jongen komt rechtstreeks uit de jeugdopleiding van Roma, een echte Romein dus. Romagnoli is pas achttien, maar maakte vorig seizoen al zijn debuut en scoorde zelfs al een doelpunt in zijn tweede optreden voor de club. Dit seizoen moet hij weliswaar opboksen tegen enkele gerespecteerde verdedigers als Mehdi Benatia en Nicolas Burdisso, maar het is niet uitgesloten dat hij zich opwerpt als basisspeler.

Linksachter

Ibrahima Mbaye (Internazionale): Net als doelman Bardi, werd ook deze jongen een jaartje bij Livorno gestald door Inter. Mbaye maakt sinds vorig jaar deel uit van de hoofdmacht bij de Milanese club, maar werd nog wat te licht bevonden voor een basisstek. De Senegalees heeft alles in huis wat een moderne linksachter nodig heeft en hoopt dat komend seizoen ook te laten zien bij de promovendus.

Centrale middenvelders

Bryan Cristante (AC Milan): AC Milan telt verschillende talenten in zijn kern, maar deze Cristante zou op termijn wel eens tot een vaste waarde kunnen uitgroeien. De Italiaan, die ook een Canadees paspoort bezit omdat zijn vader er werd geboren, speelt sinds 2009 voor Milan. In de voorbereiding liet Massimiliano Allegri hem al geregeld opdraven en in de loop van het seizoen moet de middenvelder in staat zijn om meer speelminuten te verzamelen.

Ogenyi Onazi (Lazio): Deze Nigeriaan streek in 2011 neer in Italië en tekende er een contract bij Lazio. Vorig jaar mocht hij al enkele keren proeven van voetbal op het hoogste niveau en scoorde hij bovendien ook een heerlijke goal in de 1-3-overwinning op Internazionale. Lucas Biglia zal zijn beste beentje voor moeten zetten om Onazi uit de ploeg te houden, dat is duidelijk.

Aanvallende middenvelder

Piotr Zielinski (Udinese): De spelmaker van Udinese lag in balans met zijn landgenoot Rafal Wolski (Fiorentina). Twee getalenteerde Polen die bij een subtopper in de Serie A spelen en ondertussen al hun debuut maakten bij de nationale ploeg. Uiteindelijk kozen we toch voor Zielinski, omdat hij een jaartje jonger is en misschien net iets meer kans op speeltijd heeft dan Wolski bij het ambitieuze Fiorentina.

Rechtsbuiten

M’Baye Niang (AC Milan): De Fransman kreeg vorig seizoen al gedeeltelijk zijn kans bij Milan, hij mocht namelijk negen keer starten in de Serie A. Op zijn eerste competitietreffer is het echter nog steeds wachten en Niang staat dit seizoen voor zijn grote doorbraak. Met Stephan El Shaarawy, Mario Balotelli en M’Baye Niang beschikt Milan over de meest getalenteerde – en zonder twijfel de meest excentrieke – voorhoede van heel Europa.

Linksbuiten

Domenico Berardi (Sassuolo): Deze jongen kroonde zich vorig seizoen tot kampioen in de Serie B met Sassuolo. Hij was van goudwaarde voor de promovendus met elf doelpunten in 37 wedstrijden. Verschillende Engelse teams, waaronder Manchester United en Liverpool, hengelden naar dit goudhaantje. Sassuolo wimpelde de geïnteresseerde clubs één voor één af en Berardi moet dit seizoen de lijn doortrekken in de Serie A en de club op het hoogste niveau zien te houden.

Spits

Nicolas Lopez (AS Roma): Nicolas Federico Lopez Alonso, kortweg Nico Lopez, streek afgelopen seizoen neer in Italië. Hij staat te boek als één van de grootste talenten uit Uruguay, maar kon zich afgelopen seizoen niet doorzetten bij Roma. Lopez stapte in het tussenseizoen over naar Udinese en hoopt dit seizoen op meer speelgelegenheid. In de aanval moet hij er wel opboksen tegen Antonio Di Natale en Luis Muriel, die mogelijk wel nog vertrekt.

Vanavond kan u hier op Voetbalkrant.com ook nog terecht voor een competitievooruitblik op de Serie A.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties