Atlético opnieuw de sterkste in Madrileense derby

Caroline Tonnelier
| 21 reacties

Real Madrid heeft geen revanche kunnen pakken voor de verloren Super Cup tegen Atlético Madrid. Het waren opnieuw de mannen van Simeone die aan het langste eind trokken.

Ook zonder de geschorste Simeone aan de zijlijn kwam Atlético Madrid strijdlustig uit de kleedkamer. Dat de corners van de colchoneros een levensgevaarlijk wapen zijn, bleek al na tien minuten. Tiago kopte de 0-1 immers tegen de netten op een hoekschop van Koke.

Ronaldo met de gelijkmaker vanop de stip

De Koninklijke herpakte zich echter en was in het vervolg van de eerste periode op zijn best. Een gretig Real ging voluit op zoek naar de gelijkmaker en een uitstekende Ronaldo versierde een strafschop, die hij zelf omzette. De mannen van Ancelotti drukten door en op basis van de kansen kon de match al aan de rust gespeeld zijn. Net als tegen Real Sociedad was Real echter onvoldoende trefzeker en het bleef 1-1 tot aan de pauze.

Er waren nog meer parallellen te trekken met de verliesmatch van de vorige speeldag. Net als in het Baskenland was het na de rust immers een pak minder dan in de eerste helft. En opnieuw kostte dat Real uiteindelijk de drie punten. Invaller Arda klopte Casillas immers een tweede keer en dat was voldoende voor de zege. Nul op zes voor Real Madrid en al meteen crisis in Bernabeu.