Gille Van Binst is streng voor egoïstische motivatie van Anderlecht-verdediger Kara: "Dit kan niet, je bent in de eerste plaats een clubspeler"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 14 reacties
Gille Van Binst is streng voor egoïstische motivatie van Anderlecht-verdediger Kara: "Dit kan niet, je bent in de eerste plaats een clubspeler"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De defensie van Anderlecht wankelde zondag bij elke snedige Gentse aanval. Een rustbrenger als Kara Mbodj komt in deze fase van het kampieonschap goed van pas, maar de Senegalees is niet happig om een extra inspanning te leveren voor paars-wit.

De 28-jarige Kara liet zich in december opereren aan de knie. Een ingreep waar de centrumverdediger nog steeds van herstelt. Zonder haast, want het WK staat voorop bij de international.

"Dit kan niet", is Gille Van Binst in gesprek met Voetbalkrant.com streng voor de instelling van Kara. "Je bent in de eerste plaats een clubspeler, en vervolgens international. Voor Anderlecht is dit geen fijne situatie."

Nochtans kan de landskampioen een type als Kara nu goed gebruiken. "De defensie stelde teleur, maar ook het duo Spajic-Dendoncker ontgoochelde me dit seizoen al vaker. Een fitte Kara had de partij tegen AA Gent vlot overleefd."

Of dit gedrag zijn einde bij Anderlecht inluidt? Dat denk ik wel

"Of het gedrag van Kara zijn einde bij Anderlecht inluidt? Dat denk ik wel. Anderlecht moet nu de schade beperken om die tweede plaats binnen te halen. En vervolgens de groep opkuisen", besluit Van Binst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties