Karl Vannieuwkerke klaar voor sportmarathon van maar liefst 46 werkdagen: "Dat is de sleutel tot succes"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 4 reacties
Karl Vannieuwkerke klaar voor sportmarathon van maar liefst 46 werkdagen: "Dat is de sleutel tot succes"
Foto: © Photonews

Wie de wedstrijden van het WK live wil volgen moet de komende maand afstemmen op Sporza. Voor presentator Karl Vannieuwkerke (47) breekt een bijzonder drukke sportzomer aan met maar liefst 46 werkdagen.

Vannieuwkerke combineert opnieuw het WK en de Tour. Na de finale reist hij door naar Frankrijk voor de presentatie van het populaire programma Vive le Vélo. "Zo'n WK is intens en slopend, maar niet nieuw voor mij", zegt Vannieuwkerke in Het Laatste Nieuws.

"Ik heb me dus niet speciaal moeten voorbereiden. Ik volg sowieso alle sportnieuws. En fysiek ben ik volledig in orde. Ik heb begin dit jaar, na ruim twaalf jaar, weer de fiets ontdekt. Nee, ik heb dus niet speciaal voor deze sportzomer getraind. Ik was al eerder stilaan bezeten. (lacht) Het gaat dus de goede richting uit. En ik neem straks mijn fiets mee naar de Tour."

Niet blijven plakken

Vannieuwkerke weet hoe hij een sportmarathon als deze moet aanpakken. "Ik heb ook nu weer een hotelkamer in Brussel. Afhankelijk van de vermoeidheid en de hectiek zal ik die gebruiken, maar het is toch mijn bedoeling om regelmatig naar huis aan de kust te gaan. Voldoende slapen is de sleutel tot succes. Dat betekent niet blijven plakken. Of toch zo weinig mogelijk, en da's niet altijd eenvoudig."

"Zeker in de Tour is de verleiding groot om eens te blijven hangen na een nachtbarbecue. Maar routine en regelmaat zijn noodzakelijk. Natuurlijk is de overgang van het strikt geregelde 'Villa Sporza' naar het zigeneurbestaan in de Tour wel fors. Maar ik heb dat al zo vaak gedaan", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties