Rocky Peeters op de wip bij Lierse Kempenzonen? "Ik begrijp het gemor van de fans wel, maar..."
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties

De kritiek op trainer Rocky Peeters bij Lierse Kempenzonen neemt toe

Rocky Peeters op de wip bij Lierse Kempenzonen? "Ik begrijp het gemor van de fans wel, maar..."
Foto: © photonews

Na twee speeldagen in de hoogste amateurklasse staat Lierse Kempenzonen gedeeld laatste. Dat hadden ze liever anders gezien bij de Pallieters en de kritiek uit de tribunes op trainer Rocky Peeters begint toe te nemen.

Zaterdag tijdens de met 0-1 verloren partij tegen RWDM bereikte die kritiek een hoogtepunt. “Ik ben daar erg neutraal in”, sprak Neal Meulemans van Brigata Trenta zich over de kwestie uit. “Ik vertrouw erop dat het bestuur daar een betere kijk op heeft. Zij zijn er dag in dag uit mee bezig en wij, als supporters, zien natuurlijk maar negentig minuten. Ik heb trouwens gehoord dat het in de kleedkamer wel goed zit.”

Toch werd er zaterdag meermaals om het ontslag van Rocky Peeters geroepen. “Dat is al langer aan de gang. Al van in de voorbereiding zelfs. Vanuit de sfeergroep wordt er “Rocky buiten” gezongen, maar ook vanop de eretribune klinkt er gemor. Gezien de slechte seizoensstart kan ik hen wel begrijpen.”

Positieve vibe

Na twee speeldagen heeft Lierse Kempenzonen nog geen punten verzameld, terwijl de club toch met grote ambities aan het seizoen begonnen is. “Met deze kern, met de kwaliteit die wij voorhanden hebben, moeten we altijd kampioen spelen met veel punten verschil. Dat is op papier natuurlijk… In La Louvière beslisten details over de partij, maar tegen RWDM, voor eigen volk, was het gewoonweg niet goed.”

Wat Meulemans nog belangrijker vindt dan de trainer, is de positieve vibe in het stadion. “We moeten de spelers 90 minuten lang aanmoedigen. We moeten ze naar voren schreeuwen. Kritiek op eender wie of wat, die moet er na de match maar komen. Tijdens de match mag er alleen maar plaats zijn voor aanmoedigingen”, besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties