Analyse 'Welcome to Wrexham, seizoen 2': hoe het voetbalsprookje ook een aantal minder fraaie keerzijdes heeft

'Welcome to Wrexham, seizoen 2': hoe het voetbalsprookje ook een aantal minder fraaie keerzijdes heeft
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Engelse profcompetities raken is soms moeilijker dan eens in die profreeksen door te stijgen. Dat is ook wat Wrexham aan het bewijzen is. Het sprookje van twee Hollywood-acteurs en een club uit Wales krijgt een tweede opeenvolgend hoogtepunt.

Ryan Reynolds en Rob McElhenney, een Canadese en een Amerikaanse acteur. Zij namen in 2021 de Welshe voetbalclub Wrexham over. De Welshe voetbalclub Wrexham is de derde oudste club ter wereld en speelt op de Racecourse Ground. Het Hollywood-duo kocht de club voor zo'n 2.3 miljoen euro over.

De twee acteurs zijn af en toe in Wrexham te vinden, maar hadden vooral een plan. Naast het overnemen van een voetbalclub wilden ze dat ook te gelde maken dankzij een documentairereeks. Die slaat ondertussen enorm aan.

Tweede promotie op rij voor Wrexham

'Welcome to Wrexham', de Amerikaanse docureeks waarin de club sinds de overname wordt gevolgd, wordt door héél wat mensen gevolgd. En tot dusver is het een echt succesverhaal geworden voor Reynolds & co.

Ryan Reynolds neemt Wrexham over

Stilaan lijkt het sprookje hoge vluchten te nemen. In 2021 greep het team nét naast de play-offs en werden ze achtste in de amateurreeksen, in 2022 werden ze tweede na Stockport en gingen ze onderuit in de play-offs.

Vorig seizoen was er dan toch eindelijk de promotie naar de League Two en het 'échte profvoetbal'. En daarin zijn ze ondertussen ook goed gestart aan hun nieuw avontuur, op toch wel een niveautje hoger dan voorheen.

Dit seizoen staan ze op een gedeelde tweede plaats in de League Two, het vierde niveau in Engeland. Met nog een speeldag voor de boeg is de kloof met het nummer vier wel liefst acht punten. De top-3 in de League Two mag rechtstreeks promoveren.

En dus zal het volgend seizoen de League One - het derde niveau in Engeland - worden voor Wrexham. Al gaat dat wel voor een aantal wijzigingen moeten zorgen in de manier waarop er zal moeten gevoetbald worden.

Kern opschonen na tweede promotie?

De kern zal moeten worden opgeschoond en verbeterd, waardoor mogelijk een zevental van de oudgedienden zullen moeten vertrekken bij Wrexham. Dat is de keerzijde van het sprookje: de ploeg is te goed geworden voor de oude kern.

Binnen de stad is er ook onvrede. Zo zou er een huurcrisis zijn, omdat er te veel toeristen naar de stad komen waardoor de lokale bevolking niet meer kan gaan huren. En dat is dus maar een van de randfenomenen rond de voetbalperikelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties