Arsenal ziet af van Van Persie

Arsenal ziet af van Van Persie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Robin van Persie maakt het seizoen waarschijnlijk af bij Feyenoord. De twintigjarige aanvaller kon zich de afgelopen maand verheugen in belangstelling van Arsenal. De koploper van de Engelse Premier League bereikte gisteren echter overeenstemming met de 21-jarige Jose Antonio Reyes. De club uit Londen betaalt maar liefst 30 miljoen euro voor de spits van Sevilla.

De transfer van volgens velen het grootste talent van de Spaanse competitie is een enorme tegenvaller voor Van Persie. De aanvaller volgde de afgelopen dagen nauwlettend de onderhandelingen tussen Arsenal en Feyenoord, de club waar hij nog tot de zomer van 2005 onder contract staat. Van Persie wil niets liever dan Feyenoord op een mooie manier verlaten. Hij legde afgelopen jaar aanbiedingen voor een verbeterd contract naast zich neer. Het grootste Rotterdamse talent van de laatste jaren wil graag zijn eigen loopbaan uitstippelen. Hij wil niet nog jaren als linksbuiten bij Feyenoord spelen. Van Persie ambieert een positie achter de spits, het liefst bij een buitenlandse topclub.

Feyenoord heeft de linkspoot al te verstaan gegeven dat hij de club komende zomer moet verlaten. De Rotterdammers willen op die manier voorkomen dat de aanvaller zijn werkgever in de zomer van 2005 transfervrij de rug toekeert. Feyenoord dreigde al dat het Van Persie volgend seizoen niet meer zal opstellen. De belangstelling van Arsenal kwam voor zowel Van Persie als Feyenoord gelegen. De spits was daarom ook verbaasd dat zijn club de interesse van de koploper van de Premier League vorige week via de Feyenoordkrant bekendmaakte.

Het is namelijk een publiek geheim dat Engelse clubs het liefst in alle stilte onderhandelen. Gebeurt dat niet, dan schromen ze niet de mogelijke transfer af te blazen. Mark van Bommel en Jerzy Dudek kunnen daarover meepraten. Aan de vraagprijs van Feyenoord, naar verluidt zo'n zeven miljoen euro, kan het mislukken van de transfer niet hebben gelegen. Tijdens de onderhandelingen verklaarde Arsenal weliswaar dat het niet meer dan 4 miljoen euro voor Van Persie wilde uittrekken, maar de Londense club maakt binnenkort aan Sevilla ruim 30 miljoen euro over. In ruil voor dat bedrag tekent Reyes tot 2008.

Zaakwaarnemer Boonacker van Van Persie reageerde in een eerste reactie laconiek. ''Ooh, heeft Reyes getekend? Dat wist ik niet. We wachten rustig af. Horen we niets, dan blijft Van Persie gewoon bij Feyenoord.'' Technisch manager Mark Wotte van Feyenoord verklaarde nogmaals dat Van Persie niet weg hoeft. ''We vinden Robin een hele goede speler en wilden daarom ook zijn contract verlengen. Hij wilde dat echter niet. Dat is overigens heel begrijpelijk wanneer Arsenal interesse toont. Robin zal wel weg moeten wanneer hij voor de zomer nog niet heeft bijgetekend. Maar daarmee vertel ik niets nieuws.''
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties