Oranje blameert zich opnieuw

Oranje blameert zich opnieuw
Foto: © SC

Oranje heeft zich vanavond opnieuw geblameerd. In haar ''uitwuifwedstrijd'' verloor Nederland met 0-1 van Ierland, dat met een gehavend team was afgezakt naar de Amsterdam ArenA.

Een week geleden verloor Nederland in Eindhoven al met 0-1 van België, terwijl men afgelopen dinsdag ondanks matig spel 3-0 wist te winnen van Faroer. Vandaag toonde Oranje opnieuw weinig tot geen creativiteit, wat leidde tot dominatie van de Ieren. Terwijl Nederland op volle sterkte speelde, stond er langs Ierse zijde een half B-team opgesteld. Onder andere Damien Duff, John O'Shea en Roy Keane waren niet aanwezig in de Amsterdam ArenA. Maar toch kon Oranje niets inbrengen tegen de Ieren, die zich regelmatig makkelijk door de Nederlandse verdediging wist te zetten. Op slag van rust resulteerde dat in de oververdiende openingsgoal: Robbie Keane liet Wilfred Bouma en keeper Edwin Van der Sar kansloos door droog de 1-0 binnen te knallen.

Ook na rust toonde Oranje niets van wat van haar verwacht wordt. In het eerste kwartier toonde men opnieuw een beetje inzet, maar daarna zakte Nederland opnieuw weg. Uiteindelijk mocht men nog blij zijn dat Ierland de score niet aandikte, want de Ieren kregen nog enkele leuke kansen. Zo spatte een knappe omhaal van Keane uiteen op de lat.

Na 90 minuten oranje leed maakte de scheidsrechter dan toch een einde aan de partij: de spelers mochten terug de kleedkamers in, vakkundig begeleid door een striemend fluitconcert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties