Engelse week start met zege voor PSV

Door Ralph Kruizinga

In een week waarin PSV drie keer voor eigen publiek aan mag treden wonnen de Eindhovenaren vandaag afgetekend met 4-0 van de SC Heerenveen. De Friezen speelden de tweede helft met 10 man nadat scheidsrechter Roelof Luinge verdediger Rzasa met twee keer geel naar de kleedkamer had gestuurd.

Ongelukkig
Binnen 25 minuten werd Hiddink al gedwongen tot twee wissels. Alex raakte bij een ongelukkige botsing met Cocu geblesseerd aan zijn knie en Ooijer moest gewisseld worden door een spierblessure in zijn bovenbeen maar beide wissels pakte goed uit voor de thuisploeg. Zowel Lamey, die rechtsback ging spelen in plaats van Ooijer en Lucius die voor Alex kwam vielen uitstekend in.

Huntelaar
In de eerste helft waren de Friese bezoekers gevaarlijker. Vooral de jonge Klaas-Jan Huntelaar ontpopte zich als een ware plaaggeest voor de Eindhovense verdediging. Met eerst Alex en daarna Bouma als bewaker wist hij toch een paar kansen te creeëren maar PSV doelman Gomes verrichte voor rust een aantal goede reddingen. Zijn collega Brian Vandenbussche werd in deze saaie eerste helft niet één keer op de proef gesteld.

Brabants kwartiertje
In de tweede helft konden de 10 overgebleven Friezen geen vuist meer maken en ging PSV beter voetballen. Binnen een kwartier stond de teller op 3. Invaller Theo Lucius bracht de stand op 1-0 na een prima aanval. De 2-0 kwam vijf minuten later van de voet van Jefferson Farfán en Jan Vennegoor of Hesselink tekende met een prachtige goal voor de 3-0. In de 70ste minuut maakte de lange Tukker er ook nog 4-0 van. Dankzij deze, licht geflatteerde, overwinning is PSV nu alleen koploper in de Holland Casino Eredivisie.

´Winst is mooi maar de schade is behoorlijk."
Guus Hiddink had na de wedstrijd een beetje een dubbel gevoel. "Aan de ene kant is winst mooi maar aan de andere kant is de schade behoorlijk." Hiermee doelde hij op het uitvallen van Alex en Ooijer vroeg in de wedstrijd.Ooijer zal woensdag tegen Panatinaikos zeer waarschijnlijk niet inzetbaar zijn en ook Alex is nog een vraagteken voor het eerste Champions League duel in eigen stadion.