Voorbeschouwing zaterdagavondwedstrijden

Voorbeschouwing zaterdagavondwedstrijden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond worden er in de Holland Casino Eredivisie vier wedstrijden afgewerkt. Heerenveen won gisteren reeds de 'derby van het hoge noorden' en doet een goede zaak in de rangschikking. Dit weekend staat natuurlijk vooral in het teken van de topper van morgen tussen Feyenoord en PSV. Hier gaan we later dieper op in. In deze voorbeschouwing kijken we kort vooruit naar de vier wedstrijden van vanavond.

AZ - FC Twente 
FC Twente is de volgende ploeg die de winnende reeks van AZ mag proberen te stoppen. Op AZ staat er de laatste maanden absoluut geen maat, de ploeg uit Alkmaar wint aan de lopende band en komt zelden in de problemen. 
Twente speel een raar seizoen, de ene week wordt er gewonnen en goed gespeeld, de week daarop wordt er dan weer zwaar verloren. Het is dus een beetje onvoorspelbaar hoe Twente vanavond voor de dag gaat komen. Hebben de Tukkers hun dagje, dan kunnen ze het AZ moeilijk maken. Hebben ze hun dagje niet, dan lopen ze het risico tegen een zware nederlaag aan te lopen...


Roda JC - RBC Roosendaal
RBC Roosendaal gaat op bezoek bij Roda JC. Beide ploegen zijn bezig aan een zeer matig seizoen, vooral de bezoekers uit Roosendaal doen het heel erg teleurstellend en staan slechts zeventiende. Vorige week kon Roda eindelijk nog eens winnen, dit deed het heel overtuigend tegen FC Groningen met 5-1. Vanavond kan het wellicht een vervolg breien aan deze zege. 


FC Den Bosch - RKC Waalwijk
FC Den Bosch - RKC Waalwijk is een belangrijk duel met het oog op de na-competitie. Voor RKC dreigt die nog niet echt, maar bij een nederlaag vanavond is de kloof op de zestiende nog slechts hooguit vier punten. 
Den Bosch is op dit moment zestiende, wat dus na-competitie betekent. Vooral voor de thuisploeg is winst heel belangrijk vanavond. Niet alleen wordt de kloof met RKC dan verkleind tot drie punten, de zestiende plaats wordt bovendien ook (voorlopig?) doorgegeven aan ADO Den Haag. Voor beide ploegen staat er dus veel op het spel vanavond.


Willem II - FC Utrecht
De laatste wedstrijd van vanavond is Willem II - FC Utrecht. Dit is een duel tussen twee middenmoters die beiden aan een degelijk seizoen bezig zijn. Utrecht begon heel sterk, maar viel toch wat terug. Willem II begon dan weer slecht en herpakte zich in de loop van het seizoen. Bij winst kan Willem II op gelijke hoogte komen van Utrecht, Utrecht kan zich bij winst wat steviger in de subtop vestigen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties