Zwak Schalke ontgoocheld, Bayern herfstkampioen

Zoals steeds wint op het einde Bayern Munchen, na een ontstellend zwakke prestatie tegen Stuttgart zijn ze toch herfstkampioen.

De bezoekers kwamen in de 29e minuut op voorsprong door Meissner, de thuisploeg kon hier niets tegenover stellen.
Toen Kuranyi de stand verdubbelde na rust gaf niemand nog kansen voor Bayern, doch Pizarro kon twee minuten later milderen tot 1-2.
En dan, in de 90e minuut scoort invaller Guerrero de gelijkmaker en zo is Bayern herfstkampioen.

Schalke 04 liet de kans liggen en kwam niet verder dan een 1-1 tegen Freiburg.
Op papier een gemakkelijke opdracht maar de Koningsblauen konden niet overtuigen, na de openingstreffer van Krstajic in de eerste helft leek de weg naar een zege toch open.
In een zwakke tweede helft werden een paar kansen verkwanseld en zo kwam Freiburg in de 86e minuut langszij door Antar.

Hansa Rostock speelde 1-1 gelijk tegen Borussia Dortmund, in een zeer zwakke partij kwamen de doelpunten van Allback(33e) voor de thuisploeg en Kehl(41e) voor de bezoekers.
Enig lichtpunt was de invalbeurt van Cristophe Metzelder in de 60e minuut, na 636 dagen weer terug in de Bundesliga.

Nurnberg won drie gouden punten op het veld van Mainz 05, doelpuntenmaker was Schroth in de 10e minuut.

Kampioen Bremen is ook toe aan de winterstop, nu kwamen ze weer niet verder dan een 1-1 tegen Kaiserslautern.
De gasten kwamen zelfs op voorprong door Carsten Jancker, Borowski kon de thuisploeg met zijn gelijkmaker voor erger behoeden.

Hertha Berlijn zet zijn opmars verder door winst in Hannover, het enige doelpunt kwam van de voet van Rafael, in de slotminuut werd de gelijkmaker door doelman Enke afgekeurd wegens een voorafgaande fout.

Hamburg kon vooral in de eerste helft overtuigen in Bochum, Barbarez en Benjamin zorgden voor de 0-2 rust.
Een goal van Bechmann in de 84e minuut kwam te laat en zo zit Bochum nog maar eens in de degradatiestrijd.