Buitenspelregel weer aangepast

Buitenspelregel weer aangepast
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!


Na het mislukte experiment op de Confederatiebeker en het WK voor -23-jarigen heeft de Fifa de buitenspelregel weer aangepast.
 
De regel werd nog maar pas vernieuwd: assistent-scheidsrechters mochten de vlag pas de lucht insteken als de bal door de speler die buitenspel staat, werd aangeraakt. Spelers en supporters vonden die regel hoogst onduidelijk en daarom besliste de Fifa de regel opnieuw te veranderen.
 
In het nieuwe reglement staat nu dat een speler die in buitenspelpositie staat, kan afgefloten worden voor hij de bal raakt wanneer de scheidsrechter meent dat geen enkele andere speler die niet in buitenspelpositie staat, de bal kan spelen.
 
Komt een tegenspeler tussenbeide en dreigt naar de mening van de scheidsrechter lichamelijk contact, wordt de speler, die zich in buitenspel positie bevindt, bestraft, omdat hij de tegenstander dan hindert.
 
Voor wie het allemaal niet kan volgen: de regel verwoordt dat positiebuitenspel toegelaten is, enkel de speler die de bal zal ontvangen, mag geen offside staan. De tweede regel luidt dat wanneer een speler ontsnapt, die niet offside staat en er een speler die wel buitenspel loopt een verdediger hindert, de actie moet worden afgefloten.
 
De Fifa beklemtoonde tevens dat het reglement niet terug wordt aangepast naar de vroegere buitenspelregel. Die zei dat de scheids een aanval steeds moet affluiten indien er een speler die wel of niet deelneemt aan het spel buitenspel staat.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties