AZ-Belgen: 'In België hadden we nooit zover gestaan'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
AZ-Belgen: 'In België hadden we nooit zover gestaan'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Maarten Martens en Moussa Dembele, twee Belgen in de loondienst van AZ Alkmaar, maken momenteel het goede weer in Nederland en hebben zeker hun aandeel in de aanhoudende goede prestaties van hun club. De krant Het Laatste Nieuws vroeg zich af waarom Nederland de hemel is voor jonge voetballers.

Op die vraag antwoordt Moussa Dembele overtuigend: 'alles'. "Je krijgt hier kansen en vertrouwen. De infrastructuur en de begeleiding zijn hier bovendien top", aldus de ex-speler van Germinal Beerschot. "Trainer Louis Van Gaal zei me bij mijn eerste wedstrijd dat ik enkele matchen mijn kans zou krijgen. Zoiets had ik nooit meegemaakt. Dat gaf echt vertrouwen", vult zijn collega Martens verder aan.

Dembele en Martens steken hun lof voor Van Gaal niet onder stoelen of banken. "De trainingen bij AZ zijn de beste die ik ooit heb gehad. Je voelt je elke dag sterker worden. Van Gaal legt je op training ook druk op. Soms denk ik wel eens dat hij moet ophouden met zijn gemekker, maar het maakt me beter en dus neem ik het erbij. Ik heb nog nooit zoveel geleerd als hier", aldus Dembele. Martens moest zich minder aanpassen aan de harde hand van de trainer. "Ik heb bij Anderlecht Francky Vercauteren gehad en die is ook zo, maar Van Gaal heeft wel veel meer oog voor details", aldus de belofteninternational. Beiden zijn ze het eens dat ze met een verdere opleiding in België nooit zover hadden gestaan als nu.

De 19-jarige Dembele is een product van Germinal Beerschot. In 2005 verhuisde hij naar de Nederlandse competitie om bij Willem II uit Tilburg te spelen. Na een succesvol seizoen daar kocht AZ hem deze zomer over. Maarten Martens kwam samen met Dembele in Alkmaar aan. De middenvelder speelde tot 2004 bij Anderlecht maar verkaste dan naar RKC Waalwijk waar hij twee seizoen speelde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties