Werken nationaal voetbalcentrum liggen plat

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Werken nationaal voetbalcentrum liggen plat
Foto: © SC

De bouw van het nationaal voetbalcentrum in Tubeke loopt serieuze vertraging op. Door een financieel dispuut liggen de werken volledig plat. In het allerbeste geval zal het paradepaardje van de Belgische voetbalbond met een jaar vertraging klaar zijn.

De opening van het nationaal voetbalcentrum was normaal voorzien in juli vorig jaar. De voetbalbond kondigde wat later in volle overtuiging aan dat het voetbalcentrum al in gebruik zou kunnen worden genomen om de oefeninterland tegen Tsjechië voor te bereiden. Ook dat lukte niet en om de belangrijke kwalificatie-interland van zaterdag in Portugal voor te bereiden, moesten de Rode Duivels nog maar eens uitwijken naar de akker van het Koning Boudewijnstadion. De volgende interlands in juni, ook al tegen Portugal en tegen Finland, zullen evenmin in Tubeke kunnen worden voorbereid. De Rode Duivels kunnen niet meer in Kraainem terecht omdat het contract met Dexia is opgezegd.

Reden van de miserie is een dispuut tussen de provincie Waalst-Brabant en het bedrijf SA Koeckelberg. Die laatste weigert verder te werken omdat de provincie de rekeningen niet betaald. De firma uit Gilly weigert officiële commentaar op de zaak te geven omdat het de boel niet verder wil opblazen, maar officieuze commentaar kwam er wel. "We hebben nog minstens drie maanden nodig om het centrum volledig af te werken. Maar eerst betalen en dan verderwerken. Het gaat niet om 50 euro, hé", aldus een woordvoerder van SA Koeckelberg in Het Nieuwsblad.

Momenteel liggen de werken al 40 dagen volledig stil en al 240 dagen wordt er op een lager tempo gewerkt. Het bedrijf wacht nog op zo'n één miljoen euro. Bij het bedrijf zeggen ze dat als er in maart niet opnieuw wordt begonnen met werken, het nationaal voetbalcentrum voor begin volgend seizoen niet klaar zal zijn.

Bij de provincie Waals-Brabant zegt administratief directeur Christian Taxhet dat ze bij de overheid niet werken met voorschotten. "Dat lijkt Koeckelberg niet te begrijpen. Het geld ligt goed en wel klaar. We zijn niet de enigen die aan de basis liggen van de vertragingen. De KBVB bracht ook nog veel veranderingen aan het project aan. Dat maakte het ook niet makkelijker. De timmerlieden konden nog niet aan de slag. Maak je maar geen zorgen. Voor het begin van volgend voetbalseizoen is het centrum klaar", aldus Taxhet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties