Geen rustige aanloop voor toppers

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Geen rustige aanloop voor toppers
Foto: © SC

Van een rustige aanloop is dit keer geen sprake: alle titelkandidaten krijgen een stevige brok te verwerken op de openingsspeeldag van de Serie A. Klapper is de topper Fiorentina - Juventus, maar ook Inter en Roma en zelfs Milan kunnen niet gerust zijn.

Fiorentina en Juventus werkten tijdens de week nog een voorrondewedstrijd voor de Champions League af en moeten dit weekend dus weer serieus aan de bak. Beide trainers hebben wat personeelszorgen. Prandelli kan niet rekenen op Mutu, die nog niet hersteld is van een blessure aan de elleboog. Ook Jorgensen en Montolivo zijn nog niet inzetbaar, terwijl Semioli geschorst is. Santana en Osvaldo (foto) zullen Gilardino flankeren in de aanval en centraal op het middenveld moet aanwinst Melo de lijnen uitzetten.
Ranieri heeft vooral problemen op het middenveld: Sissoko is geschorst en Zanetti geblesseerd. Nedved viel uit op training en is hoogst onzeker. Centraal zullen nieuwkomers Poulsen en Marchisio spelen, terwijl voorin Del Piero en Trezeguet mogen starten.

Kampioen Inter moet op bezoek naar Sampdoria. Mazzari zal met een versterkt middenveld uitpakken om de Nerazzurri te weerstaan en hoopt op enkele bevliegingen van Cassano. Mourinho staat voor zijn debuut in de Serie A. Vooral in de verdediging moet er wegens blessures herschikt worden, waardoor Cambiasso een rij zakt. Voorin krijgt Balotelli zijn kans vanaf de aftrap, na een sterk optreden in de Supercup.

AS Roma krijgt met Napoli een gevaarlijke outsider voor de kiezen. Totti en Taddei zijn de enige onbeschikbare spelers voor Spalletti. Aquilani (foto) wordt zo de meest vooruitgeschoven middenvelder. De Azzurri uit Napels laten Lavezzi en Denis samen los in de aanval. Op het middenveld zal er weer een belangrijke rol weggelegd zijn voor Hamsik, die nu al in bloedvorm verkeert.

De Rossoneri uit Milaan openen thuis en Ronaldinho lijkt al meteen te zullen starten. Zijn landgenoot Kakà is er nog niet bij. Ook Shevchenko zal wellicht starten, want Borriello is nog niet inzetbaar. Het wordt uitkijken wie Ancelotti in doel zet: voorlopig lijkt Abbiati het pleit in zijn voordeel te beslechten en zal Kalac vrede moeten nemen met een plaats op de bank. Coach Arrigoni van Bologna pakt uit met een 4-2-3-1, waarbij Marazzina diepe spits is. Op het middenveld nog geen Mudingayi, niet helemaal fit. Recente aankoop Di Vaio zal vanaf links voor dreiging moeten zorgen.

De andere wedstrijden van de eerste speeldag:
Udinese – Palermo
Atalanta – Siena
Cagliari – Lazio
Catania – Genoa
Chievo – Reggina
Torino – Lecce
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties