Villarreal en Barça laten geen steek vallen

Dave Sentobin
| 3 reacties

Gisteravond deden de toppers Villarreal en Barcelona wat er van hen verwacht werd: winnen voor eigen publiek. Leider Villarreal was te sterk voor Betis en Barcelona vernederde Atlético.

De verdiblancos uit Sevilla domineerden de volledige eerste helft. Betis ging dan ook met een verdiende 0-1 de kleedkamers in. Damiá was op aangeven van Mark González de doelpuntenmaker bij de bezoekers. Voorbij het uur kopte Rodríguez een vrije trap van Ibagaza voorbij doelman Casto en twee minuten later zorgde Llorente voor de gevleide 2-1 eindstand. Een koude douche voor de bezoekers die voor rust makkelijk verder hadden kunnen uitlopen. De mannen van Pellegrini blijven dankzij deze zege op kop van de Spaanse liga en moeten hoogstens het gezelschap van Valencia vanavond naast zich dulden.

In Camp Nou was de wedstrijd tussen Barcelona en Atlético al na acht minuten gespeeld na goals van Márquez, Eto’o en Messi. De Mexicaanse verdediger scoorde na drie minuten met het hoofd, Eto’o zette een terechte penalty om en het Argentijnse godenkind schoot een vrije trap binnen toen Atleti het muurtje nog opstelde. Maxi kon net voor het kwartier nog milderen voor de colchoneros, maar vijf minuten later nam opnieuw Eto’o alle twijfel weg en zorgde hij voor de 4-1. Nog voor rust wisten de mannen van Guardiola de voorsprong uit te breiden tot vier doelpunten dankzij Gudjohnsen. Na rust zorgde Henry voor de vernederende 6-1 eindstand. Na een slechte start lijken de blaugrana hun elan gevonden te hebben onder de nieuwe oefenmeester. Barça staat op een voorlopige tweede plaats op drie punten van de leider.