AZ wil stadion voorlopig niet te fors uitbreiden

Mathias Dumarey
| 0 reacties
AZ wil stadion voorlopig niet te fors uitbreiden

AZ Alkmaar is voorlopig niet van plan om zijn stadion, de DSB-Arena, uit te breiden naar 40.000 plaatsen. De club legde wel al een plan neer bij de gemeente Alkmaar om uit te breiden naar 30.000 zitjes. Momenteel is er plaats voor 17.000 fans.

"Een sprong van zeventienduizend naar veertigduizend zou veel te heftig zijn. Het is ook geen gezicht als een deel van de tribunes leeg blijven. Dat het stadion hierdoor niet meer in aanmerking komt voor het WK dat misschien hier in 2018 georganiseerd wordt? We hebben de KNVB officieel te kennen gegeven dat ze met ons geen rekening hoeven te houden", zegt AZ-preses Dirk Scheringa in de krant Noordhollands Dagblad.

In de uitbreidingsplannen is er voorlopig ook geen plaats meer voor drie kantoortorens en 2500 parkeerplaatsen. "Ik had gedacht dat die torens er snel zouden kunnen staan maar ondertussen heb ik gemerkt dat we toch eerst duizend procedurens moeten doorlopen. Omdat we ook minder fors gaan uitbreiden, zijn er ook minder parkeerplaatsen extra nodig", verantwoordt Scheringa de beslissingen. De exacte datum waarbij de verbouwingswerken moeten afgewerkt zijn, is nog niet bekend. Eerst dacht men 2010 of 2011. "Maar dit is Nederland. Er valt niets aan te zeggen", besluit Scheringa.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties