Geen scheurtje gevonden bij Vandamme

Geoffrey Verbruggen
| 2 reacties
Geen scheurtje gevonden bij Vandamme
Foto: © SC

De blessure van Jamaïque Vandamme lijkt dan toch mee te vallen. Op een scan van de linkerknie is geen scheurtje te zien. De Belgische aanvaller van Roda JC staat mogelijk 'slechts' drie maanden aan de kant.

Jamaïque Vandamme (foto) vreesde afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (0-0) opnieuw de voorste kruisband van zijn linkerknie te hebben afgescheurd. Volgens de medische staf van de Nederlandse club zou Vandamme zes tot negen maanden in de lappenmand liggen. Roda-clubarts Rutger Sanders vertelt vandaag echter dat op een MRI-scan van de linkerknie van onze landgenoot geen scheurtje te zien is.

In augustus 2007 liep Vandamme hetzelfde letsel op. In maart 2008 kon hij zijn wederoptreden maken. "Op de scan zagen we de band die tijdens de reconstructie in zijn knie is gezet gewoon zitten", aldus Sanders. "We zagen geen scheur, maar de knie van Jamaïque is wel instabiel. Het kan zijn dat de band zondag is opgerekt." Maandag gaat Vandamme naar Leuven voor een second opinion. Mogelijk moet de 23-jarige spits daar een kijkoperatie ondergaan.

In afwachting van het onderzoek kan clubdokter Sanders nog niet veel kwijt over de duur van de herstelperiode. "Dat kan drie maanden zijn, maar ook opnieuw zes tot negen maanden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties