6-plus-5-regel in 2014

Tom Drossaert
| 4 reacties
6-plus-5-regel in 2014
Foto: © SC

De Wereldvoetbalbond (FIFA) wil in 2014 de 6+5-regel volledig geïnstalleerd zien. Maar de regel die zegt dat elke ploeg met 6 spelers van de eigen nationaliteit moet spelen, stuit nog steeds op heel wat verzet.

De FIFA heeft de hoop om de regel er te laten doorkomen nog steeds niet opgegeven. Sterker nog, in France Football doet ze haar plannen omtrent de regel uit de doeken. De wereldvoetbalbond wil een geleidelijke verandering aangaande het aantal buitenlandse spelers in het voetbal teweeg brengen. In het seizoen 2012-2013 wil ze alvast de 3+8-regel invoeren, waar er 3 spelers van de eigen nationaliteit op het veld moeten staan. Het seizoen erop wil ze een inheemse speler meer laten opstellen om uiteindelijk in 2014 de beoogde 6 eigen spelers op het veld te laten staan. De FIFA wil zo de clubs een kans geven om zich tijdig te kunnen aanpassen aan de reglementen.

 

 

Verzet

 

Maar of de regel er effectief doorkomt is een ander paar mouwen. Het voorstel stuit op enorm verzet van verscheidene bevoegde instanties. Zo is de Europese Commissie er tegen gekant omdat het reglement indruist tegen het vrij verkeer van personen. De UEFA van zijn kant wil een ander voorstel erdoor krijgen waar clubs moeten spelen met spelers uit eigen opleiding. De Engelse Premier League is dan weer tegen dat voorstel. De FIFA hoopt niettemin nog op een achterpoortje in de EU-wetgeving. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties