Analyse Speeldag 18: Boom winnaar bovenaan, Oudenaarde onderaan

carol Vander Cruyssen
| 18 reacties
Speeldag 18: Boom winnaar bovenaan, Oudenaarde onderaan

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na Rupel Boom vond nu ook Heist zijn Waterloo op bezoek bij KSV Sottegem. Cappellen is zijn rode lantaarn kwijt. Racing Mechelen kon opnieuw niet winnen, Aalst kon voor het eerst niet scoren onder zijn nieuwe trainer en Oudenaarde haalde fors uit.

De 18de speeldag zorgde toch wel voor wat verrassingen. Heist start komend weekend dus niet als medeleider aan de topper tegen Rupel Boom. KSV Sottegem was in eigen huis opnieuw dodelijk efficiënt tegen een ploeg uit de top 5 en pakt naast de scalpen van Aalst, Waregem, Deinze en Rupel Boom nu ook die van seizoensrevelatie Heist. Het weekje gedwongen rust heeft de Steenbakkers duidelijk deugd gedaan, want ze wonnen op overtuigende wijze en afgetekend tegen KM Torhout en blijven dus topfavoriet. Temse, de derde in de rangschikking, gaf in de slotminuut bij Wielsbeke op een knullige manier nog 2 punten prijs. Eerste achtervolger Waregem kon hier echter niet van profiteren, want het verloor voor de 2de opeenvolgende keer met de kleinste score. Opponent Coxyde lijkt hierdoor op een rustig eerste seizoen in derde klasse af te stevenen. Eendracht Aalst kon voor het eerst onder trainer Van Renterghem niet scoren. Tegenstander Hamme deed dat ook niet en zo eindigde deze wat tegenvallende subtopper op een brilscore. Beide ploegen schieten hiermee echter niets op. FCN Sint-Niklaas kon voor de 7de keer op rij niet winnen in eigen huis. Met 1 punt uit de voorbije 5 matchen, zakt de ploeg van de immer ambitieuze voorzitter Van Lijsebetten langzaam dieper weg. Tegenstander Deinze blijft door het gelijke spel in het Waasland en het puntenverlies van de ploegen boven hen, op een gedeelde 5de plaats.

 

Onderaan deed Oudenaarde een gouden zaak door vlotte winst bij nieuwkomer Ternat, ploeg met thuisreputatie. Het kwam rond het half uur 2-0 achter, maar zette de scheve situatie in een denderende 2de helft recht. Het staat hiermee voor het eerst sinds speeldag 3 op een veilige plaats, want van de andere staartploegen kon enkel Cappellen winnen. In zijn zoveelste “duel van de laatste kans”, versloeg het de voorlaatste Willebroek-Meerhof en geeft hiermee met plezier de rode lantaarn door aan de fusieploeg. In het andere degradatieduel tegen Hoogstraten, moest Racing Mechelen opnieuw vrede nemen met een gelijk spel, het 8ste reeds in dit seizoen. De Maneblussers komen maar niet weg van de degradatieplaats.

 

Ondanks de zware en gevaarlijk gladde velden, was het een proper voetbalweekend in 3de klasse. Er vielen 26 gele en 1 rode kaart en dat is een gemiddelde van slechts 3 kaarten per wedstrijd.

Vlot werd er echter niet gescoord, want er vielen amper 23 doelpunten in 9 matchen, waarvan dan nog meer dan de helft in Boom en Ternat…

 

De uitslagen van de 18de speeldag:

 

KSV Sottegem - KSK Heist:          1-0

RC Mechelen – Hoogstraten VV:   1-1

KSKL Ternat - SV Oudenaarde:     2-5

SC Wielsbeke - SV Temse:           1-1

Hamme VW - Eendracht Aalst:     0-0

FCN Sint-Niklaas - SK Deinze:       1-1

KVV Coxyde- KRC Waregem:        1-0

Cappellen - Willebroek-Meerhof:    2-1

Rupel Boom - KM Torhout:           4-1

VK Ieper was vrij

 

 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties