Gilardino: "Misschien wel voor altijd in Firenze"

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Gilardino: "Misschien wel voor altijd in Firenze"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alberto Gilardinho (foto) voelt zich thuis bij Fiorentina. In 2008 geraakte hij bij Milan op een zijspoor en trok naar Firenze.

Met die transfer was een bedrag van 15 miljoen euro gemoeid. In Milan was Gilardino zijn neus voor goals kwijtgeraakt, maar hij vond die terug bij Fiorentina. Momenteel verkeert hij weer in zijn beste vorm met al zeven doelpunten in de Serie A.

"Ik ben nog maar 27, een leeftijd waarop een voetbalspeler nog echt volwassen moet worden en nog veel kan bijleren. Ik schiet eigenlijk nauwelijks van afstand en gebruik van mijn linkervoet veel te weinig. Ik beweeg ook te weinig. Geld is niet het belangrijkste. Geld motiveert niet altijd. Hier bij Fiorentina heb ik echt het plezier in het spel teruggevonden."

"Het is waar dat een carrière van een voetballer niet lang duurt, maar je moet je ook goed in je vel voelen. Fiorentina is een club naar mijn hart en ik voel me hier goed. Wie weet blijft dit wel duren. Ik hou van de stad en de inwoners."

Gilardino kijkt ook al even vooruit naar het CL-duel met Bayern: "We konden geen zwaardere tegenstrever loten. Maar het feit dat we in de 8ste finales van de Champions League staan zorgt voor veel motivatie. Ik hoop even goed te doen als Filippo Inzaghi, die al veel scoorde in de CL. Op een dag hoop ik langs hem te staan. Ik heb zeker veel van bij hem geleerd in mijn periode bij Milan."

In de Serie A staat Fiorentina pas op een 12de plaats met 24 punten. Dit zijn wel slechts vier punten minder dan nummer vier AS Roma.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties