Simons speelt gelijk tegen leider (video)

Philippe Crols
| 0 reacties
Simons speelt gelijk tegen leider (video)
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Timmy Simons mocht voor het eerst sinds lang nog eens aan een match beginnen. Met PSV speelde hij thuis 1-1 gelijk tegen Twente. Daardoor werd Ajax de grote winnaar. De Belgen van RKC zijn dan weer bijna zeker van degradatie.

Leider Twente verspeelde zaterdag twee punten in Eindhoven (1-1). Timmy Simons speelde bij PSV nog eens negentig minuten mee terwijl Stijn Wuytens en Funsu Ojo op de bank bleven.

Ajax werd daardoor de grote winnaar van de speeldag. Zonder het geschorste verdedigingsduo Toby AlderweireldJan Vertonghen won het makkelijk bij RKC Waalwijk (1-5). Benjamin De Ceulaer speelde de hele match, Alexandre Di Gregorio werd na een uur vervangen en Gerard Lifondja bleef op de bank. Ajax springt naar plaats twee en telt nog vier punten minder dan Twente. PSV heeft een punt minder dan Ajax. RKC staat er heel slecht voor. Met nog zes speeldagen te gaan staat het elf punten achter op de voorlaatste. Degradatie is dus zo goed als een feit.

De Belgen en plaats 5

Utrecht behaalde in de strijd om de vijfde plaats (en allicht ook Europese plaats) zaterdag al een makkelijke overwinning tegen Willem II. Kevin Vandenbergh en Hans Somers zaten niet in de kern, maar de twee andere Belgen lieten zich wel opmerken. Dries Mertens gaf de assist voor de 0-1 terwijl Jan Wuytens zijn rentree na twee weken schorsing vierde met een doelpunt (0-2). Beide Belgen speelden heel de wedstrijd en wonnen met 0-3. Aan de overkant werd Christophe Gregoire na een uur naar de kant gehaald en maakte Bart Biemans de negentig minuten vol.

De assist van Mertens valt helaas net buiten deze korte samenvatting. De hoekschop van Mertens leidt na de 0-1 wel de 0-2 van Wuytens in.

 

Heracles, met Birger Maertens negentig minuten tussen de lijnen, won met 3-0 van NAC en heeft een puntje meer dan Utrecht.

AZ staat er wat betreft die vijfde plaats nog steeds het best voor. Het heeft twee punten meer dan Heracles en drie meer dan Utrecht. AZ won met het kleinste verschil bij Sparta Rotterdam. Moussa Dembele werd enkele minuten voor tijd naar de kant gehaald terwijl Maarten Martens heel de match speelde en Gill Swerts niet in de kern zat.

Gumienny staakt match

In de middenmoot klopte Groningen (zonder de geblesseerde Sepp De Roover) met het kleinste verschil Roda JC. Bij de club uit Kerkrade werd Laurent Delorge een kwartier voor tijd vervangen en speelden Vincent Lachambre en Davy De Fauw de hele match. Bram Castro en Arnaud Sutchuin bleven op de bank en Jamaïque Vandamme, Kris De Wree, Kenneth Staelens, Cliff Mardulier en Jeanvion Yulu Matondo zaten niet in de kern.

ADO Den Haag en VVV Venlo hielden elkaar in evenwicht. Timothy Derijck (ADO) speelde net als Ken Leemans (gele kaart) en Kevin Begois (beiden VVV) de hele match. Ruud Boffin (VVV) zat niet in de kern, Kevin Van Dessel (eveneens VVV) bleef op de bank.

Voor Onur Kaya en Vitesse zat de match op bezoek bij Feyenoord er al na 45 minuten op. Door de overvloedige regen besloot Serge Gumienny de match te staken. Kaya kwam niet in actie. Bij rust stond het 1-1.

Na 5:30 wordt duidelijk dat het fel aan het regenen is in de Kuip. Wat later legt Gumienny de match stil.

 

NEC verloor vrijdag al met zwarte 4-1-cijfers bij Heerenveen (zonder Kenny Steppe en Brian Vandenbussche in de kern). Bjorn Vleminckx speelde de hele match.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties