Ingelmunster en Menen dicht bij finale play-offs

Kristof Blomme
| 2 reacties

In West-Vlaanderen strijden Ingelmunster en Menen allicht voor promotie naar vierde klasse. Beide clubs boekten grote overwinningen tegen respectievelijk Boezinge en Knokke.

De titelstrijd in de West-Vlaamse eerste provinciale ging tussen Eernegem en Boezinge. Die eersten pakten de rechtstreekse promotie naar vierde, terwijl Boezinge werd veroordeeld tot nacompetitie. Die mentale tik lijkt de club niet meer te boven te komen. Tegen Ingelmunster, dat in de reguliere competitie elf punten minder telde, werd met 1-3 verloren. Na amper tien minuten opende Dendjevel de score voor de bezoekers na geblunder achterin. Halfweg de eerste periode verdubbelde Otté de score vanop de stip. Verdonck nette de aansluitingstreffer, maar Debels tekende voor de 1-3 eindstand. In de terugmatch staat Boezinge nu voor een loodzware opdracht.

Ook Knokke lijkt uitgeteld voor promotie naar vierde. De kustjongens moesten toezien hoe tegenstander Menen de score na amper één minuut opende via Tollenaere. Diezelfde Tollenaere tekende ook voor de tweede treffer. Het doelpuntenfestijn ging voor de koffie gewoon verder, want ook Papa was twee keer trefzeker voor de thuisploeg. Tussenin had Vandenberghe tegen gescoord. Uiteindelijk legde Tollenaere, met zijn derde, op het uur de eindstand vast, 5-1.