Ferguson zag zijn nieuwe aanwinst nooit spelen...

Dennis Smeyers
| 3 reacties
Ferguson zag zijn nieuwe aanwinst nooit spelen...
Foto: © SC

Vorige week geraakte bekend dat Manchester United de Portugees met de roepnaam 'Bebé' kocht voor negen miljoen euro. Een peulschil voor Alex Fergusons team, maar om hem nu daarom zelfs niet te bekijken?

Bebé komt over van Vitória de Guimarães, waar hij nog geen enkele wedstrijd in het eerste elftal heeft gespeeld.  Alex Ferguson bekende eerlijk dat hij zijn nieuwe aanwinst nog nooit heeft zien spelen, maar het moest nu eenmaal vooruit gaan.

Real Madrid zou immers ook achter de twintigjarige hebben gezeten, en dus besloot Ferguson maar geen tijd meer te verliezen.  'Normaal gesproken zie ik een speler altijd zelf aan het werk, maar dit was de eerste keer dat dit niet het geval was', zei de coach.

'Onze scout in Portugal was zeer overtuigd en benadrukte dat we snel moesten handelen. Ik ben daarom voor één keer op mijn instinct afgegaan.  Uniteds nieuwe aanwinst werd door eersteklasser Vittória de Guimarães opgevist uit de Portugese derde klasse.

Daar speelde hij 26 wedstrijden, waarin de aanvaller vier keer de netten kon laten trillen.  Manchester United besloot zijn contract bij Vittória de Guimarães dus snel af te kopen.  'Soms moet je je scouts vertrouwen, dus stuurde ik David Gill naar Portugal om de deal mogelijk te maken', besloot Sir Alex.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties