Inzaghi: "Ik wil Müllers record nog breken"

Inzaghi: "Ik wil Müllers record nog breken"
Foto: © SC

Filippo Inzaghi heeft zijn eerste goal van het seizoen al tegen de netten hangen. De veteraan scoorde de 4-0 in de wedstrijd tegen Lecce. De goaltjesdief geeft zelf aan dat hij nog niet versleten is.

"Ik ken mezelf en heb zo mijn routines, maar de spanning voor een wedstrijd is nog altijd hetzelfde", zegt de 37-jarige Inzaghi in La Gazzetta dello Sport. "Ik hoop dat ik me minder ga ergeren aan de jaren die zo snel gaan; tegelijkertijd is dat ook mijn kracht. Wat wel verandert, is dat hoe meer jaren er verstrijken, hoe harder je moet werken om nog top te zijn."

Inzaghi heeft nog een paar doelen: hij wil bijvoorbeeld het record van Gerd Müller breken, die 49 Europese goals scoorde. Inzaghi zit aan 48. "Mijn eerste doel is gelukkig te blijven bij Milan en mezelf klaar te maken voor de duels. Daarna wil ik Müllers record breken, ik heb nog één goal nodig."

“Er zijn nog maar een paar dagen te gaan tot Milan-Auxerre in het San Siro”, kijkt Inzaghi vast vooruit naar volgende week woensdag. Het zou geweldig zijn om mijn doelpunt samen met de fans te kunnen vieren.” Inzaghi denkt dat aankopen Zlatan Ibrahimovic en Robinho prima in één team kunnen spelen met Ronaldinho en Alexandre Pato. “De trainer weet hoe hij het respect van spelers afdwingt en kan met iedereen helder communiceren.”

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties