Mertens maakt hattrick tegen AZ

Utrecht heeft het seizoen met een mooi overwinning afgesloten. In eigen huis werd AZ met 5-1 verslagen. Belg Dries Mertens was de man van de wedstrijd met drie doelpunten. Utrecht blijft echter steken op een negende plaats en mist de play-offs.

Utrecht startte sterk aan de laatste speeldag. Binnen het kwartier stond het al 2-0 voor de thuisploeg. Beide doelpunten kwamen op naam van Rode Duivel Dries Mertens. Utrecht speelde bij momenten de verdediging van AZ zoek, maar kon de score niet opdrijven.

In de 65ste minuut maakte Maarten Martens de aansluitingstreffer voor de bezoekers. De wedstrijd bleef spannend tot tien minuten voor tijd. Ricky van Wolfswinkel zorgde in de 83ste minuut voor de 4-1. Twee minuten later besliste Mertens de wedstrijd. De vinnige aanvaller passeerde Sergio Romero van ruim 30 meter. Van Wolfswinkel legde de eindstand vast op 5-1.