Everton: Stabiliteit en kwaliteit

Kevin Pieters
| 1 reacties
Everton: Stabiliteit en kwaliteit

Op 13 augustus start de Engelse Premier League. Voetbalkrant werpt de volgende dagen een blik op de teams in de Engelse hoogste divisie. Transfernieuws, verwachtingen en algemene weetjes zullen de revue passeren. Vandaag nemen we Everton onder de loep.

Korte voorstelling

De Toffees, ofwel Everton, is opgericht in 1878 onder de naam St Domingo's FC. Everton speelt zijn thuiswedstrijden in Goodison Park, dat een capaciteit heeft van 40,000 toeschouwers. Everton is gelegen in Liverpool, waardoor het niet verwonderlijk is dat de Reds de aartsrivaal zijn van de Toffees. De derby is in Engeland gekend als de Merseyside Derby. Trainer David Moyes is al sinds 2001 het tactisch brein bij de club. Everton eindigde vorig seizoen op een mooie 7de plek. De laatste landstitel dateert al van 1987.

Spelers

Tim Cahill is Everton's betrouwbaarste pion op het middenveld. De 32-jarige Australiër speelde ondertussen al 191 wedstrijden voor de Toffees en vond daarin 54 keer de weg naar doel. Ook vorig seizoen was Cahill belangrijk met 9 doelpunten en 4 assists. Achteraan is Leighton Baines een rots in de branding. Hij speelde alle wedstrijden voor Everton vorig seizoen en scoorde zelfs 5 keer. Belangrijk weetje is dat Baines de laatste 5 seizoenen geen enkele rode kaart slikte in de reguliere competitie. Zet daar dan nog eens 11 assists bij op zijn palmares van vorig seizoen, en je kan begrijpen hoe belangrijk de 27-jarige verdediger is voor Moyes.

Marouane Fellaini moet niet echt meer voorgesteld worden. De middenvelder blesseerde zich vorig seizoen spijtig genoeg aan de enkel tijdens de FA Cup wedstrijd tegen Chelsea. Ook in de voorbereiding blijft deze blessure Fellaini parten spelen en zal hij de seizoensstart moeten missen. Met Jack Rodwell en Séamus Coleman heeft Everton nog 2 grote talenten rondlopen. Coleman kreeg vorig jaar nog de Youth Player Award van Everton.

Transfers 

De Toffees kennen voorlopig een zeer kalme transferperiode. Spits James Vaughan, het jeugdproduct van Everton, kon niet doorbreken onder Moyes en koos voor een avontuur bij Norwich City. En inkomende transfers zijn er vooralsnog niet geweest. Een aantal spelers keert wel terug van een uitleenbeurt. Ook wat de tranfergeruchten betreft blijft het bij Everton verdacht kalm.

Verwachtingen

Everton is en blijft een leuke en aantrekkelijke club om te volgen. Moyes bouwt al jaren aan een sterk geheel en met spelers als Michel Arteta, Phil Neville, Louis Saha, en John Heitinga heeft de club ervaring en kwaliteit genoeg om de ambitie van een top-10 team zeker waar te maken. Zelfs een poging om een Europees ticket te behalen valt binnen de mogelijkheden van de Toffees.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties