Groep D: Felgeplaagd Ajax speelt sleutelmatch in Lyon

Tomas Taecke
| 4 reacties
Groep D: Felgeplaagd Ajax speelt sleutelmatch in Lyon
Foto: © SC

Na vier speeldagen in groep D dient de cruciale ontmoeting tussen Lyon en Ajax zich eindelijk aan. Beide teams proberen de crisis in eigen competitie te bezweren met de kwalificatie voor de achtste finales van het kampioenenbal.

Ajax maakt dinsdagavond jacht op een levensbelangrijke zege op bezoek bij het Franse Lyon. Los van de dramatische sportieve resultaten -één zege in de laatste acht Eredivisieduels- kwam Ajax door bestuurlijke conflicten deze week opnieuw elke dag negatief in het nieuws.

Naast alle ellende en onrust barst de Amsterdamse ziekenboeg bovendien nog eens uit zijn voegen, waardoor Frank De Boer met een piepjonge klas de trip naast Lyon moet maken. 

Nicolas Lodeiro is de verrassende diepe spits die voor de nodige doelpunten moet zorgen. Door blessures van Sigthorsson, De Jong en Bulykin beschikt De Boer over geen andere opties. Enkel belofte Klaassen is een eventueel alternatief.

Ook Boerrigter, Boilesen en Ooijer bleven in de Nederlandse hoofdstad achter. Dico Koppers, Ruben Ligeon, Lesley de Sa en Jody Lukoki zijn de youngsters die de afwezigheid van de routiniers moeten opvangen.

In doel krijgt Kenneth Vermeer een nieuwe kans. Vorige zaterdag ging de doelman opnieuw tweemaal in de fout, nadat hij in Utrecht bij het gros van de zes tegengoals ook al niet vrijuit ging.

Bij Lyon is de terugkeer van Lisandro Lopez het belangrijkste feit. De aanvaller maakt voor het eerst zijn opwachting in de Champions League, nadat een enkelblessure hem drie maanden van het veld hield. Ook Grenier en Bastos zijn terug na minder ernstige hamstringblessures. Gonalons en Lovren zijn onzeker, wel staat vast dat de geblesseerde Vercoutre en Mensah niet zullen aantreden.

Real Madrid - Dinamo Zagreb

Dinamo gaat uit bij Real op zoek naar zijn eerste punt in groep D. Mourinho zal hoogst waarschijnlijk roteren wat zijn basisopstelling betreft, waardoor de Kroaten hun droom levendig houden.

Nuri Sahin staat dicht bij zijn debuut in de basisopstelling voor Real Madrid. De gewezen Dortmund-speler vergezelde 'Mou' maandag op de persconferentie, wat aangeeft dat de Turk hoogst waarschijnlijk in de basis zal starten.

Fabio Coentrao is terug na een blessure en kan opnieuw spelen. Arbeloa, Marcelo, Kaka, Carvalho en Di Mario vormen samen een indrukwekkend rijtje geblesseerden.

Zagreb won slechts één maal op Spaanse bodem. Vorig seizoen wonnen de Kroaten met 0-2 van Villarreal. Tegenstander Real Madrid heeft genoeg aan één punt om de kwalificatie als groepswinnaar af te dwingen.

 

Wat denkt Bwin over deze wedstrijd?

Lyon en Real Madrid zijn favoriet. Een gokje op Ajax of Zagreb daarentegen zal u meer opleveren. U krijgt van ons 150 euro gratis krediet om te gokken. Schrijf u in via deze website en ga met een zak geld naar huis.

Steekt Lyon de armen in de lucht, dan krijgt u bij Bwin 262,5 euro bij een gok van 150 euro, Real levert u 162 euro op. Bij winst van Ajax wint u 599,50 euro en bij een zege van Zagreb krijgt u 3450 euro.

Maak de voetbalkraker Real Madrid - Barcelona live mee. Win dankzij voetbalkrant.com en BWIN een VIP-reis voor twee personen. Meer informatie vind je hier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties