Ajax herpakt zich na rust

Melissa Maes
| 1 reacties

Ajax wist zondag met 4-1 te winnen van Roda JC. Het ging verre van soepel, maar in de tweede helft herpakten de Amsterdammers zich. Lorenzo Ebicilio vond drie keer het doel.

Bij de rust keek Ajax nog tegen een 0-1-achterstand aan. Vijf minuten voor de koffiepauze was het Sabah Sanharib Malki die profiteerde van een fout van de ingevallen Lorenzo Ebecilio. Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en hun ploegmaats deden het na een uitbrander van coach Frank De Boer beter.

Na ruim een uur spelen kreeg Ajax wat het verdiende: de gelijkmaker. Ebecilio haalde hard uit en zag zijn afstandsschot in het doel verdwijnen. De Amsterdammers geloofden weer in een zege en gingen voluit voor de drie punten.

Met iets minder dan vijftien minuten op de klok zette Vurnon Anita de 2-1 op het scorebord. Ebecilio besliste de wedstrijd vlak voor tijd. Eerst schoot hij de 3-1 binnen en in blessuretijd zette hij de eindstand vast. Ajax klimt dankzij de overwinning voorlopig naar de derde plaats.