Feyenoord wint, Vitesse morst punten

Feyenoord heeft door een nipte overwinning thuis tegen ADO Den Haag de kloof met leiders PSV en Twente verkleint tot drie punten. Bij die leiders had ook Vitesse kunnen staan, maar een doelpunt in de slotminuut van RKC besliste daar anders over.

Feyenoord – ADO Den Haag 3-2

Feyenoord kwam na een kwartier op voorsprong via Pellè, maar een minuut later had ADO al weten terug te scoren via van Duinen. Op slag van rust kreeg Feyenoord een strafschop, die door Immers werd omgezet. 2-1 was zo de ruststand.

In de tweede helft gingen de poppen aan het dansen. Feyenoord moest met tien verder na de uitsluiting van Martins Indi, waarna ADO ook een strafschop kreeg en via Holla terug langszij kwam. Een minuutje later moesten ook de bezoekers met tien verder, na een uitsluiting voor Beugelsdijk.

Vijf minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist door een eigen doelpunt van Chery. Feyenoord mengt zich nu stilaan helemaal bovenaan in de strijd.

Vitesse – RKC Waalwijk 2-2

Vitesse kon gedeeld op kop komen als het won van middenmoter RKC. De Arnhemmers pakten de beste start en kwamen al na acht minuten op voorsprong via Bony. Daarna gebeurde er een hele lange tijd weinig tot niets. Het venijn van de wedstrijd zat duidelijk in de staart. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers op gelijke hoogte via Chevalier, maar enkele minuten later stond Vitesse alweer op voorsprong dankzij Cziommer.

In de laatste minuut van de blessuretijd maakte Duits alsnog gelijk voor RKC, waardoor Vitesse twee dure punten verliest. Ajax kan later op de dag nog zelfs over Vitesse naar de derde plaats springen.