Mertens: "Wil vaker spelen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
Mertens: "Wil vaker spelen"
Foto: © SC

Dries Mertens maakte deze zomer de mooie overstap van PSV naar Napoli, maar zag nog een hele rist andere, duurdere, spelers aankopen in Napels. Hopelijk wordt het geen Napels zien en sterven voor de winger. Hij hoopt alvast op meer minuten.

Het kan nefast zijn voor zijn kansen bij de nationale ploeg, dus hoopt Mertens dat hij in de ploeg komt. Ook al doet Napoli het goed. "Het is moeilijk om in een ploeg te komen, die altijd blijft winnen. Ik ben blij dat de ploeg het zo goed doet, daarvoor ben ik natuurlijk naar hier gekomen. Maar je wil graag toch vaker spelen", aldus de dribbelkont aan Elf Voetbal.

Spijt heeft hij niet. "Ik sta volledig achter mijn keuze en ben er echt heel tevreden mee. Het is een ervaring op zich. In het begin was het hier zoeken naar een huis en verhuizen, maar nu is het prachtig om in Napels te leven. Alles draait daar dan ook om het voetbal, iedereen leeft daarvoor. Prachtig om mee te maken."

Bijleren doen hij alvast. "Ik speel en train hier op een heel hoog niveau. Er lopen echt veel grote spelers rond. Het is dan ook niet één, maar twee stappen omhoog." Ook coach Benitez geeft hem moed. "Het gaat allemaal goed komen, vertelde hij. Ik krijg genoeg kansen van hem en elke kans zal ik aan moeten grijpen om me te laten zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties