Tessa Wullaert bereikt de kwartfinales van de UEFA Women's Champions League

Tim Bex
Tim Bex

Wolfsburg heeft zich eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde van de UEFA Women's Champions League. De Duitsers wonnen in eigen huis met 3-0 van het Zweedse Eskilstuna United.

Donderdagavond speelde Wolfsburg de terugmatch van de zestiende finales in de UEFA Women's Champions League. Het Zweedse Eskilstuna United werd eenvoudig aan de kant gezet met duidelijke 3-0 cijfers. Belgian Red Flame Tessa Wullaert speelde de volledige wedstrijd.

In de eerste helft bracht Dickenmann de Duitsers na 38 minuten op voorsprong. Na een dik uur spelen, toonde Wullaert haar klasse. Met een mooie assist bediende ze Jakabfi, die er eenvoudig 2-0 van kon maken. In de slotfase maakte Bernauer er nog 3-0 van.

Dankzij deze overwinning stoot Wolfsburg door naar de kwartfinales van de UEFA Women's Champions League. Momenteel zijn er al zeven ploegen bekend voor de kwartfinales: Bayern München, Wolfsburg, Lyon, Fortuna, Manchester City, Rosengard en FC Barcelona.

PSG wordt waarschijnlijk de achtste kwartfinalist. De Franse ploeg won op verplaatsing met 0-3 bij BIIK Kazygurt en speelt momenteel de terugwedstrijd in eigen huis. PSG staat 3-1 voor na 70 minuten.