Hekkensluiter Coxyde is hoopvol voor de verplaatsing naar het Kiel: "We zijn gebrand op een goed resultaat"

Koen Frans
Koen Frans
| 5 reacties
Hekkensluiter Coxyde is hoopvol voor de verplaatsing naar het Kiel: "We zijn gebrand op een goed resultaat"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jamaïque Vandamme nam een kleine maand geleden het roer over bij Coxyde. De ex-speler van KV Oostende en Roeselare is er sinds kort speler-trainer. En sindsdien pakte Coxyde 7 op 9. Dit weekend trekt de hekkensluiter naar leider KFCO Beerschot-Wilrijk.

Een viertal weken geleden nam Coxyde-trainer Hugo Vandenheede ontslag nadat eerder ook al T2 Frank Claeys andere oorden had opgezocht. "De betaling van de achterstallige lonen werd voortdurend op de lange baan geschoven. Het bleef bij beloftes, waardoor een oplossing steeds moeilijker werd", zei Vandenheede, die bijna 8 jaar hoofdtrainer was bij de kustploeg.

Aanvoerder én topschutter Jamaïque Vandamme beschikte over de juiste trainersdiploma's en werd gevraagd om tijdelijk over te nemen als speler-trainer. "Een noodoplossing", zegt de flamboyante aanvaller aan Voetbalkrant. "Maar wel één die tot nu toe goed heeft uitgepakt. Ik heb nog niet verloren als coach."

Ook op het Kiel geloven we in puntengewin. Anders zouden we net zo goed kunnen thuisblijven.

Gebrand op goed resultaat

Coxyde staat nog steeds laatste in eerste amateur. Maar na zeven opeenvolgende nederlagen pakte de ploeg de voorbije weken wel 10 op 12. Dit weekend wacht leider Beerschot-Wilrijk. "En ook op het Kiel geloven we in puntengewin. Anders zouden we net zo goed kunnen thuisblijven. We hebben natuurlijk respect voor de tegenstander, maar we zullen er voluit voor gaan", zegt de 31-jarige Vandamme.

"Of de match van zaterdag leeft in de spelersgroep? We spelen met veel buitenlanders en zij kennen de naam en faam van Beerschot niet. Ik heb ze verteld dat het een ploeg met veel supporters en charme is. Maar het feit dat ze bovenaan staan, zorgde eigenlijk al voor genoeg motivatie. Iedereen is gebrand op een goed resultaat", klinkt het bij Vandamme, die naast trainer ook topschutter is bij Coxyde met zes competitiegoals.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties