Vergeten in België, maar... in Nederland kijken ze hun ogen uit met wat Belgische trainer presteert: "Maestro!"

Vergeten in België, maar... in Nederland kijken ze hun ogen uit met wat Belgische trainer presteert: "Maestro!"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In België is er al maanden geen woord meer gerept over Peter Maes. Maar dat is eigenlijk heel onterecht. De coach nam eind september Willem II over in de Nederlandse tweede klasse en doet daarmee fantastische dingen.

Willem II staat autoritair aan kop in de Keuken Kampioen Divisie. Met nog zeven matchen te spelen hebben ze acht punten voorsprong op Roda JC, dat wel nog een match minder gespeeld heeft.

Peter Maes krijgt enorme lof voor zijn werk bij de Tilburgers. Hij pakte 58 punten in 25 wedstrijden, goed voor 2,26 punten per match.

Met 64 gemaakte doelpunten en slechts 28 tegen is hun doelpuntensaldo van +36 ook het strafste in de Nederlandse tweede klasse. 

Toch straf als je weet dat Maes in september 2021 werd ontslagen bij Beerschot en twee jaar zonder club zat. In België wou niemand hem meer een kans geven. 

Hij staat bekend als een coach die zijn teams organisatorisch op punt krijgt en tactisch laat spelen. In Nederland ligt soms te veel de nadruk op de aanval en de aanpak van Maes werkt er. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties